Provincie Gelderland - Wet Geluidhinder Algemene wet bestuursrecht – Voornemen besluit hogere waarden - Reconstructie N346 Schakel Achterhoek A1- gemeente Lochem

Wet geluidhinder/Algemene wet bestuursrecht

Aanleg nieuwe weg / Schakel Achterhoek – A1

Reconstructie N346

Gemeente Lochem

De Omgevingsdienst Regio Nijmegen maakt bekend dat een ontwerpbesluit is genomen op grond van de Wet geluidhinder voor het vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van de aanleg van een nieuwe weg / Schakel Achterhoek – A1 en reconstructie N346.

N346 Schakel Achterhoek–A1

De gemeente Lochem en de provincie Gelderland hebben besloten een rondweg aan te leggen met een nieuwe brug over het Twentekanaal, de Schakel Achterhoek-A1. Deze rondweg is een belangrijke schakel tussen de Achterhoek en de A1 bij de Stedendriehoek (Deventer-Zutphen-Apeldoorn). Om de veiligheid en doorstroming van het doorgaand verkeer op deze verbinding te verbeteren werkt de provincie aan het ontwerp N346 Schakel Achterhoek-A1. De nieuwe weg start op de N332 (Rengersweg) ten noorden van het spoor. Bij het kruispunt gaat de weg linksaf langs de Kwinkweerd. Vervolgens loopt het tracé langs het station, passeert daar met een nieuwe brug het Twentekanaal en sluit aan op de Goorseweg. De rondweg eindigt op het kruispunt met de Nettelhorsterweg (N825).

Naast de aanleg van een nieuwe weg worden ook enkele bestaande wegen gewijzigd. Meer informatie over het project vindt u op de website www.gelderland.nl/n346-Lochem.

Voor de aanleg van de nieuwe weg is geluidsonderzoek noodzakelijk. Als norm geldt dat bij de aanleg van een nieuwe weg het geluidsniveau door wegverkeerslawaai op woningen niet meer dan 48 dB mag bedragen. Op 5 april 2018 heeft een ontwerpbesluit ter inzag gelegen. Uit een zienswijze bleek dat voor één woning geen beoordeling heeft plaatsgevonden. Hierdoor is een aanvullend ontwerpbesluit hogere waarde nodig voor 1 woning in de gemeente Lochem.

Mogelijkheid van inzien

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

- de gemeente Lochem, Hanzeweg 8 7241 CR Lochem tijdens openingsuren;

- de provincie Gelderland, Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem; om de stukken bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het emailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen naar telefoonnummer (024) 751 77 00.

De eerste dag van de ter inzage legging is 5 juli 2018.

Het ontwerpbesluit en het akoestisch rapport van 4 juni 2018 worden gedurende zes weken ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit.

Wilt u meer weten?

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Zweerman,

tel. (024) 751 7819, afdeling Juridisch Advies ODRN.

Nijmegen, 4 juli 2018 - W.Z15.021102.07

Naar boven