Aanwijzing DAEB activiteiten Stichting Brabant Startup Alliance in het project Brabant Startup Alliance, provincie Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

 

Gelet op artikel 14 en artikel 106 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (hierna: VwEU);

 

Gelet op het besluit van de Commissie, nr. 2012/21/EU van 20 december 2011 betreffende de toepassing van artikel 106, lid 2, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie op staatssteun in de vorm van compensatie voor de openbare dienst, verleend aan bepaalde met het beheer van diensten van algemeen economisch belang belaste ondernemingen, kennisgegeven onder nummer C(2011) 9380 (hierna: Vrijstellingsbesluit);

 

Gelet op artikel 158, eerste lid, aanhef en onder a, van de Provinciewet;

 

Overwegende dat Diensten van Algemeen Economisch Belang (hierna: DAEB) hun bestaansrecht ontlenen aan de artikelen 14 en 106, tweede lid, van het VwEU. Om gebruik te kunnen maken van de bijzondere positie die een DAEB inneemt binnen de Europese mededingingsregelgeving, moet daarvoor een onderneming specifiek met het beheer van een bepaalde DAEB worden belast;

 

Overwegende dat aanvrager als doelstelling heeft om, met behulp van Brabantse kennis en expertise, start ups door startende ondernemers optimaal te ondersteunen, teneinde kennis en innovaties te kunnen omzetten naar een haalbaar product, dienst of proces.

Gebleken is dat deze dienst op dit moment niet of niet genoegzaam wordt (of kan worden) uitgeoefend in de markt, zodat sprake is van marktfalen.

Besluiten:

 

  • I.

    aan te wijzen als Dienst van Algemeen Economisch Belang, de volgende diensten:

    De activiteiten van Stichting Brabant Startup Alliance ten behoeve van het project Brabant Startup zoals omschreven in de subsidieaanvraag d.d. 2 mei 2018, waarbij betreft de volgende activiteiten:

    • het uitvoeren en verder ontwikkelen van het startupprogramma Braventure;

    • het ontwikkelen en voeren van een goed systeem van business intelligence waardoor de effecten (KPI’s) van het startupprogramma gemonitord en gerapporteerd kunnen worden.

  • II.

    aard en duur van de openbare dienstverplichtingen:

    De openbare dienstverplichting gaat in op de dag na publicatie van onderhavig aanwijzingsbesluit en loopt totdat het project is afgerond en de subsidie is vastgesteld, doch uiterlijk tot 1 april 2021,

  • III.

    betrokken ondernemingen en het betrokken grondgebied:

    Stichting Brabant Startup Alliance ( kantoorhoudende te 5037 AB Tilburg aan de Warandelaan 2), t.b.v. diensten die worden uitgevoerd op het grondgebied van de provincie Noord-Brabant,

  • IV.

    aard van de uitsluitende of bijzondere rechten, die de ondernemingen zijn toegekend:

    niet van toepassing,

  • V.

    de parameters voor de berekening, de controle en de herziening van de compensatie:

    De opbouw van de kosten voor de diensten is beschreven in de subsidieaanvraag en de daartoe behorende bijlagen waaronder het projectplan.

  • VI.

    de regelingen om overcompensatie te vermijden en terug te betalen:

    De grondslag is te vinden in de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant. De subsidie wordt vastgesteld op basis van daadwerkelijk gemaakte in aanmerking komende kosten.

     

’s-Hertogenbosch, 25 juni 2018

Gedeputeerde Staten voornoemd,

de voorzitter,

prof. dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

 

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u schriftelijk een bezwaarschrift indienen. Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is verzonden. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer mogen behandelen. Vermeld in uw bezwaarschrift in ieder geval uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, het besluit waartegen het bezwaar is gericht, de redenen van het bezwaar en voorzie het bezwaarschrift van een handtekening. U richt uw bezwaarschrift aan:

 

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Secretariaat van de hoor- en adviescommissie

Postbus 90151

5200 MC ’s-Hertogenbosch

 

Wij verzoeken u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord ‘bezwaarschrift’ te vermelden.

 

Voor meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften verwijzen wij u naar www.brabant.nl/bezwaar. Het secretariaat van de hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 16 en e-mailadres bezwaar@brabant.nl.

Naar boven