Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende wijziging van het Sociaal beleidskader bij reorganisaties Provincie Zeeland 2016

Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland d.d. 26 juni 2018, kenmerk 18016664, houdende wijziging van het Sociaal beleidskader bij reorganisaties Provincie Zeeland 2016.

 

Gedeputeerde staten van Zeeland ,

  • dat gedeputeerde staten op 28 november 2017 de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies 2018 hebben vastgesteld;

  • dat de teksten van de CAP zijn hertaald, verplaatst en vernummerd, reden waarom de lokale rechtspositionele regelingen van gedeputeerde staten daarmee in overeenstemming moeten worden gebracht;

  • dat het Sociaal beleidskader bij reorganisaties Provincie Zeeland 2016 aanpassing behoeft;

  • gelet op artikel 158 Provinciewet;

  • gelet op artikel 3:42, tweede lid, Algemene wet bestuursrecht

 

Besluiten vast te stellen

 

Artikel I  

Het Sociaal beleidskader bij reorganisaties Provincie Zeeland 2016 wordt gewijzigd als volgt.

 

A

In de considerans wordt achter het derde opsommingsteken de zinsnede “artikel B.8” gewijzigd in: artikel 11.2.1, tweede lid.

 

B

In de considerans wordt achter het vierde opsommingsteken de zinsnede “Bijlage 1” gewijzigd in: paragraaf 11.3 Begeleiding van werk naar werk bij reorganisaties.

 

C

In de inhoudsopgave wordt in het opschrift Onderdeel II Nadere regels ingevolge artikel B.8 CAP, de zinsnede “artikel B.8 CAP” gewijzigd in: artikel 11.2.1, tweede lid, CAP.

 

D

In artikel 1.1, onder j, wordt de zinsnede “C.5, derde lid” gewijzigd in: artikel 3.2.1, tweede lid.

 

E

In artikel 2.1 wordt de zinsnede “Bijlage I, onderdeel A, onder 1” gewijzigd in: paragraaf 11.3 Begeleiding van werk naar werk bij reorganisaties.

 

F

Artikel 5.2.1, tweede lid, komt te luiden als volgt.

 

De ondersteuning en begeleiding als bedoeld in het vorige lid geschiedt grond van de regeling Begeleiding van werk naar werk bij reorganisaties als opgenomen in paragraaf 11.3 van de CAP.

 

G

De Toelichting op het Sociaal beleidskader bij reorganisaties Provincie Zeeland 2016 wordt als volgt gewijzigd.

  • 1.

    Onder 2. Algemene toelichting, komt de tweede alinea als volgt te luiden:

    In de cao is een tijdelijke regeling afgesproken die op 1 januari 2017 is vervallen. De intentie van de cao-partijen was de regeling vanaf die datum om te zetten in een sectorale regeling voor onbepaalde tijd. Na een evaluatie van de VWNW-regeling in 2016, is de regeling opgenomen in paragraaf 11.3 (Begeleiding van werk naar werk bij reorganisaties) van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies 2018.

  • 2.

    De derde alinea vervalt.

  • 3.

    In de toelichting op artikel 4.2.4 Duur plaatsing en evaluatie, worden de laatste twee volzinnen geschrapt.

  • 4.

    In het opschrift Onderdeel II Nadere regels ingevolge artikel B.8 CAP, wordt de zinsnede “artikel B.8 CAP” gewijzigd in: artikel 11.2.1, tweede lid, CAP.

  • 5.

    In de toelichting op paragraaf 5.2 Begeleiding van werk naar werk, worden de laatste drie volzinnen als volgt gewijzigd:

    De tijdelijke VWNW-regeling is op 1 januari 2017 vervallen. De cao-partijen hebben de regeling in 2016 geëvalueerd, en de regeling conform hun intentie een onbepaalde status gegeven. De VWNW-regeling is thans opgenomen in paragraaf 11.3 van de CAP 2018. De uitkomsten van de evaluatie zijn daarin voor zover wenselijk meegenomen.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het is geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2018.

 

Aldus vastgesteld vergadering van gedeputeerde staten van 26 junim 2018.

drs. J.J.M. Polman, voorzitter,

A.W. Smit, secretaris

Uitgegeven 29 juni 2018,

de secretaris, A.W. Smit

Naar boven