Kennisgeving coördinatiebesluit Windpark Greenport Venlo

Coördinatiebesluit

Gedeputeerde Staten van Limburg maken op grond van artikel 3.33 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten op 15 juni 2018 hebben besloten om, ten behoeve van de realisatie en ingebruikname van het Windpark Greenport Venlo, toepassing te geven aan de provinciale coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a. en b. van de Wet ruimtelijke ordening.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk de voorbereiding en bekendmaking van het inpassingsplan, zoals bedoeld in artikel 9e van de Elektriciteitswet 1998 juncto artikel 3.26, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening ten behoeve van de ontwikkeling van het Windpark Greenport Venlo te coördineren met de voorbereiding en bekendmaking van de omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Verder zijn door het coördinatiebesluit de overige op aanvraag of ambtshalve te nemen besluiten, indien en voor zover deze benodigd zijn voor de verwezenlijking van het project Windpark Greenport Venlo, aangeduid als besluiten waarvan de voorbereiding en bekendmaking gecoördineerd wordt.

Het College van Gedeputeerde Staten van Limburg verzorgt de coördinatie van de te nemen besluiten. Het coördinatiebesluit heeft tevens een bundeling van rechtsbescherming tot gevolg. Tegen het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan door Provinciale Staten en het besluit van Gedeputeerde Staten omtrent de aanvraag voor de omgevingsvergunning kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inzage

Het coördinatiebesluit is te raadplegen via www.limburg.nl/actueel/bekendmakingen. Een analoog exemplaar ligt ter inzage in:

- het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 07.30-18.30 uur.

Rechtsbescherming

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het coördinatiebesluit kunt u contact opnemen met de heer

H.P.D. Lahaye, tel. 06-4697 43 10 of de heer L.H.M. Vorstermans, tel. 06-5273 59 12.

 

Naar boven