Kennisgeving coördinatiebesluit Proefdraaiplaats Maastricht Aachen Airport

Coördinatiebesluit

Gedeputeerde Staten van Limburg maken op grond van artikel 3.33 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten op 15 juni 2018 hebben besloten om, ten behoeve van het mogelijk maken van proefdraaien met straalmotoren op de luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA), toepassing te geven aan de provinciale coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.33 van de Wet ruimtelijke ordening.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de voorbereiding en bekendmaking van het inpassingsplan, zoals bedoeld in artikel 3.26, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening ten behoeve van het mogelijk maken van proefdraaien met straalmotoren op de luchthaven MAA, te coördineren met de voorbereiding en bekendmaking van op aanvraag of ambtshalve te nemen besluiten die nodig zijn voor dit proefdraaien. Bij dat laatste gaat het om de omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (met inbegrip van eventueel benodigde verklaring van geen bedenkingen), vergunningen, ontheffingen en vrijstellingen op grond van de Wet natuurbescherming en besluiten op grond van de Wet geluidhinder. Verder zijn door het coördinatiebesluit de overige op aanvraag of ambtshalve te nemen besluiten, indien en voor zover deze benodigd zijn voor het mogelijk maken van proefdraaien met straalmotoren op de luchthaven MAA aangeduid als besluiten waarvan de voorbereiding en bekendmaking wordt gecoördineerd.

Ten slotte is in het coördinatiebesluit bepaald dat de te nemen besluiten ingevolge de Wet geluidhinder, vanwege de onlosmakelijke verbondenheid met het inpassingplan, door Gedeputeerde Staten van Limburg worden genomen met uitsluiting van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beek.

Gedeputeerde Staten van Limburg verzorgen de coördinatie van de te nemen besluiten. Het coördinatiebesluit heeft tevens een bundeling van rechtsbescherming tot gevolg. Tegen het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan door Provinciale Staten en het besluit van Gedeputeerde Staten omtrent de aanvraag voor de omgevingsvergunning en de overige hiervoor genoemde besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inzage

Het coördinatiebesluit is te raadplegen via www.limburg.nl/actueel/bekendmakingen. Een analoog exemplaar ligt ter inzage in:

- het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 07.30-18.30 uur.

Rechtsbescherming

Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het coördinatiebesluit kunt u contact opnemen met de heer

R.V.H.M. Jaspars, tel. 06-4626 57 85 of mevr. C.J.H. Maes, tel. 06-1153 92 87.

 

Naar boven