Regeling overleg met vakorganisaties van overheidspersoneel 2018

Besluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 19 februari 2002.

Dit besluit is gebaseerd op artikel 12.2.2 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies.

  • Gewijzigd bij besluit van gedeputeerde Staten van 21 mei 2013 (2013/0143192) met ingang van 19 september 2012.

  • Gewijzigd bij besluit van gedeputeerde Staten van 28 november 2017 met ingang van 1 januari 2018.

Artikel 1
  • 1.

    Het overleg, bedoeld in artikel 12.2 van de CAP, heeft slechts plaats indien tenminste een vertegenwoordiger van gedeputeerde staten en de helft van het aantal leden van de commissie aanwezig zijn.

  • 2.

    Een lid van de commissie dat verhinderd is het overleg bij te wonen geeft daarvan kennis aan gedeputeerde staten.

  • 3.

    Indien wegens onvoltalligheid in de zin van het eerste lid het overleg niet kan plaats hebben, worden de aan de orde zijnde aangelegenheden op de agenda van een nieuw te houden overleg geplaatst. Dit overleg vindt doorgang ongeacht het dan aanwezige aantal leden van de commissie.

Artikel 2
  • 1.

    De agenda van het overleg wordt, met inachtneming van het bepaalde in artikel 12.2.2 lid van de CAP, door de voorzitter vastgesteld.

  • 2.

    De voorzitter stelt de leden van de commissie, behoudens in spoedeisende gevallen, tenminste twee weken van tevoren op de hoogte van de plaats, het tijdstip en de agenda van het overleg.

Artikel 3
  • 1.

    De voorzitter is belast met de leiding van het overleg en de handhaving van de orde

  • 2.

    De voorzitter kan ambtenaren het overleg doen bijwonen.

  • 3.

    De voorzitter kan op verzoek van tenminste twee leden van de commissie of indien hij dit nodig acht het overleg voor een door hem te bepalen tijd schorsen.

Artikel 4

Het in het overleg behandelde wordt zakelijk weergegeven in een verslag.

Toelichting:

Op 19 september 2012 hebben partijen in het SPA overeenstemming bereikt over een geschillenregeling in de CAP voor het provinciaal Georganiseerd Overleg. Om deze geschillenregeling was door de provincies verzocht. De geschillenregeling sluit aan bij die van gemeenten en maakt het mogelijk voor de provincies om zich aan te melden bij de landelijke Advies- en Arbitragecommissie (LAAC) van het VNG. Een aantal provincies is hierbij al aangesloten.

 

Op 19 september 2012 zijn (op verzoek van de provincies) met de vakorganisaties afspraken gemaakt over een collectieve aanmelding bij het LAAC van de provincies die daarbij nog niet zijn aangesloten.

In Overijssel was vanaf 2002 voorzien in een GO reglement waarin in de voormalige bepalingen onder artikel 5 ev. de uitvoering van een geschillenregeling was opgenomen. Deze bepalingen kunnen komen te vervallen nu hierin – sectoraal - in de CAP wordt voorzien. Verder bleek dat in het reglement weliswaar werd verwezen naar het LAAC, maar dat er geen daadwerkelijke aanmelding had plaatsgevonden. Hierin wordt thans - als gevolg de bereikte overeenstemming in het SPA en door de gewijzigde CAP - in voorzien.

In de CAP is een nieuw artikel 12.2.4 (advies en arbitrage bij geschillen) ingevoegd.

Naar boven