Provincie Utrecht Wbb Bodemverontreiniging in : Veenendaal: Industrielaan 12 UT034500093

Deze advertentie geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt, dan kan het voor u van belang zijn de advertentie te lezen

Frank van Woerden Vastgoed B.V. heeft bij de provincie Utrecht een saneringsplan ingediend voor de bodemverontreiniging op de bovengenoemde locatie (UT-code UT034500093).

Het college van Gedeputeerde Staten is van mening dat het ingediende saneringsplan voldoet aan het bij of krachtens artikel 38 van de Wet bodembescherming bepaalde.

Gedeputeerde Staten hebben daarom besloten ONDER VOORWAARDEN in te stemmen met het saneringsplan. Aan onze instemming verbinden wij de volgende voorwaarden:

 

  • 1.

    In het saneringsplan is als uitgangspunt opgenomen dat de grondwaterverontreiniging grotendeels zal worden verwijderd tijdens de grondsanering. Indien na afloop van de grondsanering een aanvullende sanering van het grondwater noodzakelijk blijkt diene n voorafgaand aan de start van de grondwatersanering de resultaten van de verificatiebemonstering aan ons te worden toegezonden met hierbij tevens een inschatting van de nog aanwezige vracht in het grondwater ter concretisering van de saneringsdoelstelling (minimaal 50% vrachtverwijdering) uit het saneringsplan.

  • 2.

    Indien verontreinigingen boven de interventiewaarde in het grondwater achterblijven dient na afronding van de grondwatersanering de actuele omvang van deze verontreiniging te worden bepaald.

  • 3.

    Verificatie van de grondwaterverontreiniging ter plaatse van spot I kan worden uitgevoerd na afronding van fase twee van de sanering mits saneringsfase twee aanvangt binnen 1 jaar na afronding van de eerste fase van de bodemsanering. Indien de tweede fase op een later moment zal aanvangen dient verificatie van de grondwatersanering tevens plaats te vinden na afronding van de eerste saneringsfase.

  • 4.

    Zoals aangegeven in uw brief van 6 maart 2018 dient het grondwater bij de verificatiebemonstering ter plaatse van spot I tevens te worden geanalyseerd op MTBE/ETBE.

 

Het ontwerp van deze beschikking heeft van 23 april tot 4 juni 2018 ter inzage gelegen. Er is een zienswijze tegen de ontwerp-beschikking ingediend. Dit heeft geleid tot een wijziging in de beschikking.

 

Inzien van de stukken

U kunt de beschikking en de daarbij horende stukken inzien van 8 juni tot 20 juli 2018:

  • 1.

    Bij de RUD Utrecht, team Vergunningverlening Bodem en Water, in het Provinciehuis aan de Archimedeslaan 6 te Rijnsweerd, Utrecht, elke werkdag van 8.00 16.00 uur; na telefonische afspraak: 030-7023295;

  • 2.

    bij het OmgevingsLoket van de gemeente Veenendaal, Raadhuisplein 1, op werkdagen van 08.30 - 13.00 uur behalve op donderdag, dan van 08.30 - 17.00 uur, telefoon (0318) 53 87 07.

    Beroep aantekenen

    U kunt tot 20 juli 2018 tegen de beschikking beroep instellen als:

  • 1.

    u tijdig bedenkingen heeft ingediend tegen de ontwerpbeschikking of:

  • 2.

    u bedenkingen heeft tegen de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikking of:

  • 3.

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest bedenkingen in te dienen tegen de ontwerpbeschikking. 

    Een beroepschrift richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep aantekent kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen als er tijdelijke maatregelen nodig zijn waarmee niet gewacht kan worden tot de uitspraak op uw beroep. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. U ontvangt hierover nader bericht van de Raad van State.

    Informatie

    Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de RUD Utrecht, Team Vergunningverlening Bodem en Water bij de heer V. Haver, telefoonnummer 030-7023295.

      

    ‘De RUD Utrecht publiceert een groot deel van haar kennisgevingen digitaal op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via www.overheid.nl abonneren op deze publicaties over projecten bij u in de buurt. Dan krijgt u een e-mailbericht op het moment dat er een melding of een besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt. Via de tab ‘overheidsinformatie’ op www.overheid.nl kunt u de bekendmakingen ook vinden.’

     

Naar boven