Ontwerpbesluit ten aanzien van wijzigingen voor het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg, versie 2019

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben in hun vergadering van 22 mei 2018 een ontwerpbesluit genomen ten aanzien van de wijzigingen voor het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg, versie 2019.

De overwegingen met betrekking tot de wijzigingsvoorstellen en ambtshalve wijzigingen in ontwerp zijn opgenomen in de “Ontwerpnota van wijzigingen 2019”. De locaties van de wijzigingen zijn tevens op kaart weergegeven in de digitale viewer van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg. Daarnaast bevat het Ontwerp Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg 2019 in verband met een actualisatie enkele tekstuele wijzigingen ten opzichte van de voorgaande versie.

 

Terinzagelegging

Het ontwerp Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg 2019, de ontwerpnota van wijzigingen 2019 en de digitale viewer zijn te raadplegen via de provinciale website:

www.limburg.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/aanleg-beheer/ 

Gedurende de periode van 28 mei 2018 tot en met 9 juli 2018 liggen voormelde stukken bovendien openbaar ter inzage bij het Gouvernement (Limburglaan 10, Maastricht) tijdens kantooruren.

 

Zienswijze indienen

De voorbereiding en vaststelling van de wijzigingen van het Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg 2019 volgen de uniforme openbare voorbereidingsprocedure uit afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen tegen het ontwerp Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg 2019 en de daarop betrekking hebbende stukken. Het betreft een partiële wijziging van het Natuurbeheerplan. Zienswijzen kunnen derhalve uitsluitend worden gericht tegen de overwegingen omtrent de ingediende wijzigingsvoorstellen en ambtshalve wijzigingen zoals die beschreven zijn in de ‘Ontwerpnota van wijzigingen 2019’. Tevens kunnen zienswijzen worden gericht tegen de tekstuele wijzigingen ten opzichte van de voorgaande versie, zoals opgenomen in het Ontwerp Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg 2019. Delen van het plan die niet zijn gewijzigd t.o.v. de voorgaande versie zijn onherroepelijk. Deze onderdelen zijn daarom niet vatbaar voor inspraak.

Zienswijzen kunnen schriftelijk dan wel mondeling kenbaar worden gemaakt. Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan:

 

Gedeputeerde Staten van Limburg

Cluster Natuur & Water, t.a.v. team natuurbeheerplan

Postbus 5700

6202 MA Maastricht

 

Het indienen van een mondelinge zienswijze kan vóór het einde van de inzagetermijn telefonisch gebeuren tijdens kantooruren via tussenkomst van Chantal Windrath (043) 3897327. Verzocht wordt hiervoor tijdig een afspraak te maken.

 

Afwijkend: indienen van bezwaar i.p.v. een zienswijzezienswijze

In afwijking van het bovenstaande geldt voor de wijzigingen in de leefgebieden voor het agrarisch natuur- en landschapsbeheer vanuit het ANLb-2016 dat deze meteen definitief door Gedeputeerde Staten zijn vastgesteld. Het betreft enkel de wijzigingen zoals voorgesteld in wijzigingsvoorstel [45] van de ontwerp nota van wijzigingen 2019.

Tegen het besluit tot wijziging van de leefgebieden voor agrarisch natuurbeheer staat bezwaar en beroep open. Als dit besluit uw belang rechtstreeks raakt, en u het met de inhoud van dit besluit niet eens bent, kunt u bezwaar maken. U m

oet dan binnen de inzagetermijn van 28 mei 2018 tot en met 9 juli 2018 een bezwaarschrift indienen. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener; de datum; een

omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht alsmede de redenen van het bezwaar (motivering). Het bezwaarschrift moet worden gericht aan: Gedeputeerde Staten van Limburg; Cluster JZI, team Rechtsbescherming; Postbus 5700; 6202 MA Maastricht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.limburg.nl.

Zie hoofdstuk 2 in de ontwerpnota van wijzigingen 2019, dan wel hoofdstuk 6.4 in het ontwerp Provinciaal Natuurbeheerplan Limburg 2019 voor een verdere toelichting op de procedure.

Voor meer informatie omtrent het Provinciaal Natuurbeheerplan kunt u contact opnemen via e-mail: natuurbeheerplan@prvlimburg.nl 

 

Naar boven