Wijziging Verordening ruimte ivm plan Uitbreiding hotel Aanwas 17 Ossendrecht, Woensdrecht

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 15 mei 2018 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Uitbreiding hotel Aanwas 17 Ossendrecht, Woensdrecht’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0873HoAanw17-va01.

 

Inhoud

Bestemmingsplan Uitbreiding hotel Aanwas 17, Ossendrecht voorziet onder meer in een uitbreiding van het grenshotel-restaurant de Jonckheer aan de Aanwas 17 te Ossendrecht. Beoogd wordt om de capaciteit van het hotel te verdubbelen. Hiervoor is het ook nodig om de parkeercapaciteit aan de noordzijde uit te breiden. Het betreffende perceel is echter gelegen buiten de bestaande bedrijfsbestemming en buiten bestaand stedelijk gebied.

De locatie valt voor het uitbreidingsdeel buiten de grenzen van het bestaand stedelijk gebied in de Verordening ruimte en dient dus als buitengebied te worden beschouwd. De voorgestane uitbreiding is alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van het stedelijk gebied in de Verordening ruimte op grond van art 4.11 Vr.

 

Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden zoals logische stedenbouwkundige opzet, aanvaardbare uitbreidingsrichting vanuit lagenbenadering en voldoende kwaliteitsverbetering en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. De vereiste kwaliteitsverbetering is overigens ruim voldoende en is goed geborgd in het juridisch plan. Gelet hierop bestaat er geen bezwaar om medewerking te verlenen aan het gemeentelijk plan en de daarmee gepaard gaande noodzakelijke herbegrenzing van het bestaand stedelijk gebied

 

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Uitbreiding hotel Aanwas 17, Ossendrecht’ vaststellen.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 15 mei 2018

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven