Provincie Utrecht Wbb Bodemverontreiniging in Soest: Koningsweg 30 UT034200035

Deze advertentie geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt, dan kan het voor u van belang zijn de advertentie te lezen

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft voor bovengenoemde locatie een evaluatieverslag ontvangen zoals bedoeld in de artikelen 39c van de Wet bodembescherming. Evaluatieverslag is ingediend door Van Bellen-Weijen.

Op deze locatie heeft een bodemsanering plaatsgevonden. Er is sprake van een restverontreiniging in de bodem, waardoor nazorgbepalingen en/of gebruiksbeperkingen nodig zijn.

Gedeputeerde Staten zijn van mening:

 

  • 1.

    dat uit het evaluatieverslag blijkt dat de uitgevoerde sanering voldoet aan het bepaalde bij of krachtens artikel 38 van de Wet bodembescherming

  • 2.

    dat de in het nazorgplan opgenomen gebruiksbeperkingen en/of nazorgmaatregelen voldoende zijn om ervoor te zorgen dat de verontreiniging die na de sanering is achtergebleven, niet zal leiden tot een vermindering van de kwaliteit van de bodem. 

    Daarom zijn Gedeputeerde Staten van plan om in te stemmen met het evaluatieverslag.

     

    Procedure

    Wij hebben in dit geval gekozen voor de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht omdat er op deze locatie sprake is van meerdere belangen die moeten worden afgewogen en er meer belanghebbenden zijn dan de aanvrager van de beschikking.

     

    Inzien van de stukken

    U kunt de ontwerpbeschikking en de daarbij horende stukken inzien van 9 mei tot 20 juni 2018:

  • 1.

    Bij de RUD Utrecht, team Vergunningverlening bodem en water, in het Provinciehuis aan de Archimedeslaan 6 te Rijnsweerd, Utrecht, elke werkdag van 8.00‑16.00 uur; na telefonische afspraak

  • 2.

    bij de gemeente Soest, Raadhuisplein 1 te Soest op afspraak op werkdagen. Ga naar www.soest.nl/afspraak en plan uw afspraak in of neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer (035) 6093 411. 

    U wilt reageren?

    Belanghebbenden kunnen tot 20 juni 2018 schriftelijk of mondeling hun zienswijze naar voren brengen bij de regionale uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht, het team Vergunningverlening bodem en water van de RUD, Postbus 85242, 3508 AE Utrecht of telefonisch bij de vergunningverlener via het telefoonnummer 070-7023137. Ook kunt u via de website van provincie Utrecht digitaal een zienswijze indienen. Het formulier vindt u onderhttps://www.provincie-utrecht.nl/loket/digitale-formulieren. Na afloop van de zienswijze termijn zal de ontwerp-beschikking definitief worden gemaakt waarbij op de ingediende zienswijzen zal worden ingegaan.

     

    Informatie

    Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de RUD Utrecht, Team Handhaving Bodem, Water en Natuur bij de heer P. van Linschooten, telefoonnummer 030-7023319.

     

‘De RUD Utrecht publiceert een groot deel van haar kennisgevingen digitaal op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via www.overheid.nl abonneren op deze publicaties over projecten bij u in de buurt. Dan krijgt u een e-mailbericht op het moment dat er een melding of een besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt. Via de tab ‘overheidsinformatie’ op www.overheid.nl kunt u de bekendmakingen ook vinden.’

Naar boven