Provincie Utrecht, bekendmaking definitieve beschikking Waterwet, reguliere procedure van de gemeente Leusden voor het onttrekken (en terug in de bodem brengen) van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem in de bodem ter plaatse van het gemeentehuis aan Het Erf 1 te Leusden.

Gemeente Leusden heeft de provincie toestemming gevraagd voor het onttrekken en terug in de bodem brengen van maximaal 22 m3 grondwater per uur en 40.200 m3 grondwater per jaar ten behoeve van een energieopslagsysteem (één monobron) in de bodem ter plaatse van het gebouw van het gemeentehuis Leusden aan Het Erf 1 te Leusden. Volgens de Waterwet is hiervoor een vergunning nodig. Gedeputeerde staten hebben deze vergunning verleend. De vergunning geeft aan onder welke voorwaarden het onttrekken en terug in de bodem brengen mag plaatsvinden.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

U kunt de beschikking en de daarbij behorende stukken inzien van woensdag 9 mei 2018 tot en met dinsdag 19 juni 2018 bij:

  • *

    de RUD Utrecht, team Vergunningverlening Bodem en Water, in het Provinciehuis aan de Archimedeslaan 6 te Rijnsweerd, Utrecht, elke werkdag van 8.00‑16.00 uur; na telefonische afspraak 030 - 702 3300;

  • *

    de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente Leusden, Fokkerstraat 16, op werkdagen van 9.00-12.00 uur, telefoonnummer 14 033.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen van woensdag 9 mei 2018 tot en met dinsdag 19 juni 2018 tegen de beschikking bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht. Ook kunt u via de website van de provincie Utrecht digitaal bezwaar indienen. Het formulier vindt u onder https://www.provincie-utrecht.nl/loket/digitale-formulieren. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken en sluit op 19 juni 2018.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- de naam en het adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van (het gedeelte van) de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;

- de gronden van het bezwaar (de motivering).

Aan de behandeling van het bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.

 

Voorlopige voorziening/schorsing

De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking. Het indienen van bezwaar schorst de werking van de beschikking niet. Als er sprake is van onverwijlde spoed, kunnen belanghebbenden een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Aan een dergelijk verzoek zijn kosten verbonden (zie www.rechtspraak.nl voor de hoogte van het griffierecht).

 

Informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de receptie RUD Utrecht, 030-702 3300 o.v.v. wko gemeente Leusden. U wordt dan doorverbonden.

 

‘De RUD Utrecht publiceert een groot deel van haar kennisgevingen digitaal op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via www.overheid.nl abonneren op deze publicaties over projecten bij u in de buurt. Dan krijgt u een e-mailbericht op het moment dat er een melding of een besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt. Via de tab ‘overheidsinformatie’ op www.overheid.nl kunt u de bekendmakingen ook vinden.’

Naar boven