Wijziging Verordening ruimte ivm plan Gemengd gebied, Waalwijk

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 24 april 2018 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Gemengd gebied, Waalwijk’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0867GemGebie-va01.

 

Inhoud

Bestemmingsplan Gemengd gebied is een bestemmingsplan gericht op de actualisering van zowel het planologische regime als de begrenzing van de historisch gegroeide bebouwingslinten.

Bij de actualisering van het plangebied is het inzicht, ontstaan dat een aantal oude bebouwingslinten in de gemeente Waalwijk niet logisch zijn begrensd als bestaand stedelijk gebied wat betreft de achterzijde van de percelen.

Aan de achterzijde van de al jaren bestaande bouwpercelen is nu soms géén sprake van bestaand stedelijk gebied en wel van aanduidingen die gelden voor buiten bestaand stedelijk gebied. Daardoor geldt voor sommige percelen voor de achterzijde van die percelen een strenger regime dan aan de voorzijde van die percelen, dat doorvertaald dient te worden in het bestemmingsplan.

In een aantal linten van onderhavig plangebied leidt dat, tot een onnodige ingewikkelde situatie, omdat voor die percelen verschillende beschermingsregime van toepassing zijn voor zowel bestaand stedelijk gebied als voor het buitengebied. Bovendien sluit de bestaande begrenzing van het bestaand stedelijk gebied niet aan bij de feitelijke omstandigheden.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na een beperkte aanpassing van de grenzen van het stedelijk gebied in de Verordening ruimte op grond van art 4.11 Vr. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan door middel van een herbegrenzing.

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Gemengd gebied’ vaststellen.

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. HYPERLINK "http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/?phID=0EA458A1-F7C9-4B5F-89BE-920A05E61F6F" ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 24 april 2018

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven