Provincie Gelderland – Gedoogbeschikking RWZI Tiel – Simon Stevinstraat 2 te Tiel

Gedoogbeschikking

Gedeputeerde Staten van Gelderland delen mee dat zij besloten hebben een gedoogbeschikking in het kader van de Algemene wet bestuursrecht te verlenen voor de aanvang van bouwwerkzaamheden binnen de inrichting aan de Simon Stevinstraat 2 in Tiel. Het besluit is gedateerd 10 april 2018 en op dezelfde dag verzonden, zaaknummer 021499221. Het gedoogverzoek betreft het bouwen van de slibgistingstank vanaf 18 april 2018. De aangevraagde situatie wordt gedoogd tot 18 oktober 2018, dan wel totdat definitief besloten is op de aanvraag omgevingsvergunning van 11 augustus 2018.

Mogelijkheid indienen bezwaar

Belanghebbenden kunnen bezwaar indienen bij Gedeputeerde Staten, Commissie Rechtsbescherming, Postbus 9090, 6800 GS Arnhem. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken. Deze termijn begint op de dag na bekendmaking van het besluit (11 april 2018).

Als uw bezwaarschrift te laat wordt ingediend, wordt het niet in behandeling genomen.

In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden:

- Uw naam en adres;

- De datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

- Een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

- De reden waarom u bezwaar maakt;

- Uw handtekening. U moet het bezwaarschrift ondertekenen.

Wilt u op de envelop en brief duidelijk “bezwaarschrift” vermelden.

Voorlopige voorziening

Tijdens de bezwaarschriftprocedure geldt het genomen besluit. Het kan zijn dat dit besluit intussen onherstelbare gevolgen voor u heeft. U kunt dan tijdens de bezwaarschriftprocedure de rechter vragen een “voorlopige voorziening” te treffen. Dit betekent dat een speciale regeling kan worden getroffen voor de periode dat het bezwaarschrift nog in behandeling is.

Let op: u kunt alleen om een voorlopige voorziening vragen als u daarnaast ook al een bezwaarprocedure heeft lopen.

Een verzoek om voorlopige voorziening kunt u indienen bij de Voorzieningenrechter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 200019, 2500 EA ’s-Gravenhage). Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State (070 426 44 26).

Informatie over de bezwarenprocedure (inclusief het electronische formulier “Bezwaar tegen een beslissing bestuursorgaan”) en de mogelijkheid van mediation is te vinden op de website van de provincie Gelderland (www.gelderland.nl/digitaalloket). U kunt die informatie, vervat inde brochure “Niet eens met een besluit van de Provincie Gelderland/Bezwaarschrift of mediation” ook opvragen bij het Provincieloket via telefoonnummer (026) 359 99 99.

Wilt u meer weten?

Bel dan de Omgevingsdienst Rivierenland, mevrouw C. Bots, telefoonnummer 0344 579314.

Naar boven