Kennisgeving inspraakperiode Beheerplan bijzondere natuurwaarden Meijendel & Berkheide

Het definitieve Beheerplan bijzondere natuurwaarden Meijendel & Berkheide ligt ter inzage van 5 april tot en met 16 mei 2018.

Definitief beheerplan

In de gemeenten Wassenaar, Katwijk en Den Haag ligt het Natura 2000-gebied “Meijendel & Berkheide”. Voor dit gebied heeft de provincie Zuid-Holland in samenwerking met diverse partijen een beheerplan opgesteld. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de staatssecretaris van Defensie hebben dit beheerplan nu definitief vastgesteld.

In het beheerplan staat welke maatregelen worden genomen om de bijzondere natuurwaarden van Meijendel & Berkheide te beschermen. Ook staat er in welke activiteiten er in en rond het gebied mogen plaatsvinden. Het Beheerplan bijzondere natuurwaarden Meijendel & Berkheide heeft een looptijd van zes jaar.

Beroep aantekenen tegen het beheerplan

U kunt in beroep gaan tegen het beheerplan bij de rechtbank van het arrondissement waar uw gemeente onder valt. U kunt beroep aantekenen als u eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbeheerplan. Ook belanghebbenden die destijds redelijkerwijs geen zienswijze konden indienen, kunnen in beroep gaan. De beroepstermijn is van 5 april tot en met 16 mei 2018.

 

U kunt tijdens deze periode het Beheerplan bijzondere natuurwaarden Meijendel & Berkheide vinden op www.zuid-holland.nl/terinzage. Tijdens kantooruren kunt u het plan ook inzien op de volgende locaties:

- “het loket” van de provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag;

- het stadhuis van Den Haag, Spui 70 in Den Haag;

- het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk;

- het gemeentekantoor van Wassenaar, Johan de Wittstraat 45 in Wassenaar;

- het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijnstraat 8 in Den Haag (alleen op afspraak, telefoon 070 456 8999).

 

Wanneer u beroep instelt wordt u verzocht uw beroep ook ter kennis te brengen aan:

Provincie Zuid-Holland

T.a.v. Afdeling Water en Groen / dhr. L.F.M. van Ruijven

Postbus 90602

2509 LP Den Haag.

 

Naar boven