Gerectificeerde kennisgeving ontwerpbeschikkingen

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht / Waterwet

 

Onderwerp

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 1 september 2017 een aanvraag op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ontvangen van Mineralz Maasvlakte B.V. voor de inrichting aan de Loswalweg 50, 3199 LG Rotterdam-Maasvlakte.

 

Het betreft een inrichting voor het storten van (gevaarlijke) afvalstoffen en onder meer het behandelen door koude immobilisatie van (gevaarlijke) afvalstoffen die enerzijds kunnen worden omgevormd tot immobilisaten, zijnde geconditioneerde afvalstoffen, die worden verwijderd (gestort) in een separaat compartiment. Anderzijds kunnen afvalstoffen worden verwerkt tot bouwstoffen.

 

De aanvraag betreft het onderdeel milieu: revisie.

 

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid), heeft op 1 september 2017 een aanvraag om vergunning krachtens de Waterwet (Wtw) van bovengenoemde aanvrager ontvangen voor het wijzigen van de vigerende vergunning voor het verrichten van handelingen in een watersysteem.

 

Deze aanvragen worden gecoördineerd behandeld, waarbij de DCMR Milieudienst Rijnmond (DCMR) de coördinatie verzorgt.

 

Voor de besluitvorming over deze vergunningprocedure is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Voor dit MER is een advies over de reikwijdte en detailniveau uitgebracht waar het MER aan dient te voldoen. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het MER getoetst aan de wettelijke regelingen en aan het advies over de reikwijdte en detailniveau en hebben de vergunningaanvraag in behandeling genomen.

 

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland en de minister van Infrastructuur en Waterstaat maken bekend dat zij het voornemen hebben de vergunningen te verlenen. Aan de vergunningen zullen voorschriften ter bescherming van het milieu worden verbonden.

 

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikkingen en overige van belang zijnde stukken tijdens kantooruren van 

22 maart 2018 tot en met 2 mei 2018 op de volgende plaatsen inzien:

- Bibliotheek Rotterdam, 5e etage, Hoogstraat 110 te Rotterdam, tijdens de openingsuren (maandag t/m vrijdag van 10.00 - 20.00 uur);

- de gemeente Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje;

- Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, Boompjes 200 te Rotterdam;

- de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: 010 - 246 80 00 of mailen naar info@dcmr.nl).

 

Zienswijze

Tijdens de inzage periode kunnen schriftelijk zienswijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan het gezag dat bevoegd is om op de desbetreffende aanvraag te beslissen, maar worden verzonden aan de DCMR Milieudienst Rijnmond. Dit kan per e-mail via info@dcmr.nl of per post via Postbus 843, 3100 AV Schiedam. In deze periode kunnen ook mondeling zienswijzen worden ingebracht. Dit kan telefonisch of na afspraak.

 

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

 

Inlichtingen

De heer P.C.E.M. Heyne van de DCMR (Wabo, telefoon: 010 – 246 86 61 en tot de heer J.A. Pickup en/of mevrouw D.H. Ooiberg van Rijkswaterstaat (Wtw), telefoon: 06 111 226 57 / 06 543 520 02

Zaaknummer: 999955760.

 

Naar boven