Openstellingsbesluit fysieke investeringen voor innovatie en verduurzaming van veehouderijbedrijven 2018 provincie Groningen (wijz)

Gedeputeerde Staten van Groningen maken bekend dat door hun op 14 maart 2018, afdeling ECP, dossiernummer K8093, is vastgesteld de wijziging van het  Openstellingsbesluit fysieke investeringen voor innovatie en verduurzaming van veehouderijbedrijven 2018 provincie Groningen.

 

Gedeputeerde Staten der provincie Groningen

 

Overwegende dat:

 

Gelet op artikel 1.3 Regeling Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 3 subsidies provincie Groningen;

 

Gelet op de Toelichting bij het Mandaatbesluit provincie Groningen 2016, met betrekking tot spoedeisende gevallen als bedoeld in artikel 3, vierde lid, van het betreffende besluit;

 

BESLUITEN :

 

Vast te stellen hetgeen volgt:

 

Artikel I  

De Bijlage 1 Investeringslijst van fysieke investeringen gericht op innovatie en modernisering van veehouderijbedrijven provincie Groningen van het Openstellingsbesluit fysieke investeringen voor innovatie en verduurzaming van veehouderijbedrijven 2018 provincie Groningen wordt gewijzigd als volgt:

A Onder 'Uitloop voor vleeskuikens' wordt een nieuwe rij aan het eind toegevoegd, luidende als volgt:

 

 

Aanleg overdekte uitloop voor vleeskuikens, minimaal 20% van staloppervlak.

4

Overdekte uitloop is een koude, overdekte scharrelruimte, die in directe verbinding staat met de stal via uitloopopeningen en waar alle dieren gemakkelijk en onbeperkt toegang tot hebben. De koude scharrelruimte moet duidelijk lichter zijn dan het stalinterieur en op zodanige wijze zijn beschermd tegen weersinvloeden dat deze ook bij slecht weer kan worden gebruikt (bijv. door het aanbrengen van windbreek/-ventilatiegaas). De uitloop mag worden meegeteld voor het bruikbaar oppervlak bij de berekening van de bezettingsdichtheid.

 

B Onder 'Uitloop voor kalkoenen' wordt een nieuwe rij aan het eind toegevoegd, luidende als volgt:

 

 

Daglichtvoorziening voor kalkoenen. Het daglicht in de stal wordt gerealiseerd via een daglicht doorlatend oppervlak van tenminste 3% van het grondoppervlak van de stal.

5

Het daglicht doorlatend oppervlakte bestaat bijvoorbeeld uit dakramen, zijvensters en/of lichtkokers. Totaal daglicht doorlatend oppervlak is exclusief overdekte uitloop. Bij daglichtkokers mag het daglicht doorlatend oppervlakte een vierde zijn, dus 0,75% van het vloeroppervlakte van de stal. Bij daglicht toetreding via het dak of de zijwand geldt de 3% regel.

 

C De score in kolom 3 die hoort bij de investeringscategorie Uitloop voor kalkoenen, onder omschrijving "Aanleg en inrichting (overdekte) uitloop voor kalkoenen, minimaal 20% staloppervlak (1 ster)", wordt verhoogd naar 6 punten.

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in het Provinciaal Blad en werkt terug tot en met 1 maart 2018.

 

Groningen, 14 maart 2018.

Gedeputeerde Staten voornoemd:

F.J. Paas , voorzitter.

H.J. Bolding, secretaris.

Naar boven