Provincie Utrecht, Waterwet, bekendmaking definitief intrekkingsbesluit voor het intrekken van de vergunning ten behoeve van het onttrekken (en terug in de bodem brengen) van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem in de bodem ter plaatse van de Polanerbaan 1 te Woerden.

IBM Nederland te Amsterdam heeft een vergunning voor het onttrekken (en terug in de bodem brengen) van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem in de bodem aan de Polanerbaan 1 te Woerden. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van de vergunning. De bronnen zijn door grondverzet onbruikbaar geworden en afgedicht. Bevoegd gezag kan een vergunning verleend op grond van artikel 6.4 van de Waterwet intrekken indien er geen gebruik van wordt gemaakt. Gedeputeerde staten hebben op grond hiervan besloten deze vergunning in te trekken.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

U kunt het definitieve intrekkingsbesluit inzien van vrijdag 2 maart tot en met vrijdag 13 april 2018 bij:

  • 1.

    de RUD Utrecht, team Vergunningverlening Bodem en Water, in het Provinciehuis aan de Archimedeslaan 6 te Rijnsweerd, Utrecht, elke werkdag van 8.00‑16.00 uur; na telefonische afspraak 030 - 702 3300;

  • 2.

    op het stadhuis Woerden, Blekerijlaan 14, op maandag van 8.30 - 19.30 uur, dinsdag t/m donderdag van 8.30-16.30 uur en op vrijdag van 8.30 - 12.30 uur na telefonische afspraak 140348.

 

Beroep

Indien u zich niet kunt verenigen met deze beschikking, kunt u een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. bodemzaken.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. U dient hiervoor griffierecht te betalen. Het beroep kan overeenkomstig het bepaalde in artikel 8:1 juncto artikel 7:1 van de Awb worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht of door belanghebbenden die geen zienswijze naar voren hebben gebracht maar die dat redelijkerwijs niet kan worden verweten of door belanghebbenden die zich niet kunnen vinden in de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit.

 

Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- de naam en het adres van de indiener

- de dagtekening

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht

- de gronden van het beroep (de motivering).

 

Voorlopige voorziening/schorsing De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken.

Het instellen van beroep schorst de werking van de beschikking niet. Indien onverwijlde spoed dit vereist, kunt u naast het instellen van beroep een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Aan een dergelijk verzoek zijn afzonderlijke kosten verbonden. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de RUD Utrecht, Team Vergunningverlening Bodem en Water bij mevrouw M.B. van der Meer, telefoonnummer 030-7023193.

 

‘De RUD Utrecht publiceert een groot deel van haar kennisgevingen digitaal op www.officielebekendmakingen.nl U kunt zich via www.overheid.nl   abonneren op deze publicaties over projecten bij u in de buurt. Dan krijgt u een e-mailbericht op het moment dat er een melding of een besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt. Via de tab ‘overheidsinformatie’ op www.overheid.nl kunt u de bekendmakingen ook vinden.’

 

Naar boven