Provincie Overijssel Terinzagelegging besluit ontgrondingenvergunning

Natura 2000 Lonnekermeer

Landschap Overijssel heeft in opdracht van provincie Overijssel een inrichtingsplan opgesteld voor het Natura 2000-gebied Lonnekermeer. Gedeputeerde Staten heeft met dit inrichtingsplan ingestemd op 4 april 2017. In dit plan zijn de maatregelen uitgewerkt die nodig zijn om de natuur in dit gebied duurzaam te behouden en versterken. De maatregelen bestaan vooral uit het verbeteren van de waterhuishouding, waardoor de natuur die afhankelijk is van hoge grondwaterstanden zich goed kan ontwikkelen. Daarnaast wordt er een ecologische verbinding aangelegd die de natuur van het Lonnekermeergebied verbindt met de natuur op de voormalige Vliegbasis Twenthe.

Als maatregelen gevolgen hebben voor de bestemming en/of het gebruik van de gronden, dan wordt het inrichtingsplan vertaald in een ruimtelijk plan. Aangezien dit niet het geval is, hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten om geen Provinciaal Inpassingsplan (PIP) op te stellen en ter inzage te leggen.

Voor de uitvoering van de (herstel)maatregelen Natura 2000 hebben de gemeenten Dinkelland en Enschede, het waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel diverse besluiten opgesteld en onderling afgestemd. De terinzagelegging op deze besluiten is inmiddels gesloten.

Ter aanvulling op deze besluiten is er door de provincie Overijssel een ontgrondingenvergunning opgesteld. Het ontwerp-besluit van de ontgrondingenvergunning heeft ter inzage gelegen van 21 november 2017 tot en met 2 januari 2018. In deze periode is 1 zienswijze ingediend. Deze zienswijze is beantwoord in een Nota van Antwoord.

Definitief besluit Ontgrondingenvergunning

Voor de realisatie van de maatregelen om de natuurdoelen in het Lonnekermeer te behalen, is het volgende besluit genomen:

- Bevoegd gezag provincie Overijssel: Ontgrondingenvergunning 

Terinzagelegging definitief besluit Ontgrondingenvergunning

Het definitieve besluit, inclusief bijlagen en Nota van Antwoord, is digitaal beschikbaar van 20 februari 2018 tot en met 2 april 2018 via www.overijssel.nl/lonnekermeer. Daarnaast is een inkijkexemplaar beschikbaar op:

- het Stadskantoor gemeente Hengelo, Hazenweg 121, HENGELO

- het Gemeente Dinkelland, Nicolaasplein 5, DENEKAMP

- het Waterschap Vechtstromen, Kooikersweg 1, ALMELO

- het Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2, ZWOLLE

Let op! Het indienen van een zienswijze tegen de ontgrondingenvergunning is niet hetzelfde als beroep instellen tegen bovengenoemde overige besluiten.

Beroep instellen

In de periode van terinzagelegging kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze Afdeling beslist in eerste en enige instantie over de ingestelde beroepen. Belanghebbenden kunnen beroep instellen als zij een zienswijze hebben ingediend op de ontwerp-besluiten of als in redelijkerwijs niet verweten kan worden dat er geen zienswijze is ingediend. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als er bij de definitieve vaststelling van de besluiten wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de ontwerp-besluiten.

Een beroepsschrift kan ingediend worden onder vermelding van ‘Lonnekermeer, definitief besluit ontgrondingenvergunning’ aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State,

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Het beroepsschrift moet worden ondertekend en dient ten minste het volgende te bevatten:

- Naam en adres;

- Dagtekening;

- Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- De redenen en argumenten waarom er beroep wordt aangetekend.

Voorlopige voorziening

De besluiten treden in werking op de dag na het einde van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepsschrift verandert dit niet. Om de werking van de besluiten op te schorten kunnen degenen die beroep hebben ingesteld een voorlopige voorziening aanvragen. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepsschrift worden overlegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vragen over de procedure? Neem contact op met Iris Wolters, i.wolters@overijssel.nl, 038 499 92 26. Voor inhoudelijke vragen of vragen over het gebiedsproces, kunt u ook terecht bij dhr. Ronald Krabbenbos, ronald.krabbenbos@landschapoverijssel.nl, 06 23 45 95 36.

Meer weten? Kijk ook op www.overijssel.nl/lonnekermeer.

Naar boven