Provincie Utrecht Wbb Bodemverontreiniging in Zeist: Karsseboomsplaats (vml. Van Kempen en Begeer) UT035500016

Deze advertentie geeft informatie over een project dat gevolgen kan hebben voor het milieu. Woont of werkt u in de buurt, dan kan het voor u van belang zijn de advertentie te lezen

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft een evaluatieverslag ontvangen zoals bedoeld in artikel 39c van de Wet bodembescherming.

Het betreft een verslag van een bodemsanering op bovengenoemde locatie. Het verslag is ingediend door Omgevingsdienst regio Utrecht.

Gedeputeerde Staten zijn van plan het volgende te besluiten:

Het evaluatieverslag voldoet aan de eisen van artikel 39c van de Wet bodembescherming. De actuele status van de restverontreinigingen in het diepe grondwater is in voldoende mate in kaart gebracht en er is geen sprake van onaanvaardbare risico’s voor mens, milieu of verspreiding. De sanering voldoet aan artikel 38 Wet bodembescherming. De bodem is geschikt voor het huidig gebruik. Wij stemmen daarom in met het evaluatieverslag.

Op grond van 39c lid 4 van de Wet bodembescherming gelden de volgende gebruiksbeperkingen voor de eigenaar, erfpachter of gebruiker van deze locatie:

  • 1.

    Het onttrekken van grondwater binnen en in de directe omgeving van de vastgestelde verontreinigingscontour in het grondwater is niet toegestaan zonder dit voorafgaand is gemeld aan het bevoegd gezag in het kader van de Wet bodembescherming.

    •  

       

Procedure

Wij hebben in dit geval gekozen voor de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht omdat er op deze locatie sprake is van meerdere belangen die moeten worden afgewogen en meer belanghebbenden dan de aanvrager van de beschikking.

 

Deze ontwerpbeschikking ligt met de bijbehorende onderzoeksrapporten gedurende een periode van zes weken ter inzage in het Provinciehuis, Archimedeslaan 6 te Utrecht.

Belanghebbenden kunnen gedurende deze zes weken schriftelijk of mondeling hun zienswijze naar voren brengen aan de RUD Utrecht, team Vergunningverlening Bodem en Water, Postbus 85242, 3508 AE Utrecht, telefoonnummer 030-7023295. Ook kunt u via de website van provincie Utrecht digitaal een zienswijze indienen. Het formulier vindt u onder https://www.provincie-utrecht.nl/loket/digitale-formulieren.

  

Informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de RUD Utrecht, Team Handhaving Bodem, Water en Natuur bij de heer V. Haver, telefoonnummer 030-7023295.

  

‘De RUD Utrecht publiceert een groot deel van haar kennisgevingen digitaal op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt zich via www.overheid.nl abonneren op deze publicaties over projecten bij u in de buurt. Dan krijgt u een e-mailbericht op het moment dat er een melding of een besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt. Via de tab ‘overheidsinformatie’ op www.overheid.nl kunt u de bekendmakingen ook vinden.’

 

Naar boven