Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende wijziging van de Regeling reis- en verblijfkosten en maaltijdvergoeding bij overwerk 2015

Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland van 13 februari 2018, 18003815, tot wijziging van de Regeling reis- en verblijfkosten en maaltijdvergoeding bij overwerk 2015.

 

Gedeputeerde staten van Zeeland

besluiten tot vaststelling van de navolgende wijziging van de Regeling reis- en verblijfkosten en maaltijdvergoeding bij overwerk 2015.

Hiervoor hebben zij de volgende onderbouwing/argumentatie:

Bij de invoering van de Stimuleringsregeling in- en doorstroom Provincie Zeeland 2018 is in de commissie voor georganiseerd overleg overeenstemming bereikt over een gelijktijdige wijziging van de Regeling reis- en verblijfkosten en maaltijdvergoeding bij overwerk 2015.

 

Artikel I  

Artikel 9, eerste lid, wordt gelezen als volgt:

  • 1.

    De in verband met de dienstreis noodzakelijk gemaakte verblijfkosten worden vergoed volgens de normen van de Reisregeling binnenland, met dien verstande dat de daarin opgenomen lunchcomponet niet van toepassing is en dat de dagcomponent alleen van toepassing is op ambtenaren, die structureel minimaal 50% van hun werktijd op dienstreis zijn. Om voor vergoeding van de dagcomponent in aanmerking te komen moet bovendien sprake zijn van werkzaamheden, die hoofdzakelijk niet op een lokatie worden uitgevoerd.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2018.

 

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van gedeputeerde staten van 14 februari 2018.

Drs. J.M.M. Polman, voorzitter

A.W. Smit, secretaris

Uitgegeven 16 februari 2018

De secretaris, A.W. Smit

Naar boven