Provincie Zeeland - Beschikking Sluitingsverklaring Artikel 8.47 Wet milieubeheer Stortplaats koegorspolder

De stortplaats Koegorspolder is al een aantal jaren niet meer in gebruik. De exploitant Stortplaats Koegorspolder B.V. (Indaver) heeft de stortplaats definitief afgedekt. Conform de Wet milieubeheer zijn de provincies verantwoordelijk voor de eeuwig durende nazorg. Ten behoeve daarvan heeft de exploitant een nazorgplan opgesteld, wat 13 juni 2017 door Gedeputeerde Staten  is goedgekeurd. Op basis van het nazorgplan is het doelvermogen berekend om de nazorg goed te kunnen uit voeren. Provinciale Staten hebben op 3 november 2017 het doelvermogen vastgesteld. Als laatste moest de stortplaats voor gesloten verklaard worden en worden de gronden en opstallen overgedragen aan de provincie Zeeland. Gedeputeerde Staten van Zeeland hebben op 19 december 2017 de stortplaats Koegorspolder voor gesloten verklaard, door middel van de beschikking sluitingsverklaring Artikel 8.47 Wet milieubeheer stortplaats Koegorspolder.

 

Beroep tegen de beschikking:

De beschikking ligt ter inzage van 27 december 2017 tot en met 7 februari 2018 op de volgende locaties:

De gemeente Terneuzen, Stadhuisplein 1, 4531 ZG, Terneuzen;

De provincie Zeeland, abdij 6, 4331 BK Middelburg.

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden op grond van artikel 20.1 van de Wet milieubeheer en artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken, van 27 december 2017 tot en met 7 februari 2018, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien tegen dit besluit beroep wordt ingesteld kan overeenkomstig het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven