Derde wijziging Reglement Waterschap Zuiderzeeland 2008, provincie Flevoland

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken overeenkomstig artikel 136 van de Provinciewet bekend dat Provinciale Staten van Flevoland op 13 december 2017 onder nummer 2121810 het volgende besluit hebben genomen:

 

Provinciale staten van Flevoland:

 

Gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 10 oktober 2017, met kenmerk 2121810,

 

overwegende dat door de Wet opheffing bedrijfslichamen het Reglement voor Waterschap Zuiderzeeland 2008 aanpassing behoeft;

 

besluiten vast te stellen de volgende wijziging van het Reglement voor Waterschap Zuiderzeeland 2008:

 

Derde wijziging Reglement Waterschap Zuiderzeeland 2008.

 

Artikel l Wijziging verordening

Het Reglement voor Waterschap Zuiderzeeland 2008 wordt als volgt gewijzigd:

 

Aan artikel 7 wordt een derde lid toegevoegd luidend:

  • 3.

    Voor de categorie natuurterreinen wordt door de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren één vertegenwoordiger benoemd.

Artikel ll Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin deze regeling wordt geplaatst.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van Provinciale Staten van 13 december 2017.

 

Provinciale Staten van Flevoland,

A. Kost, griffier

L. Verbeek, voorzitter

Toelichting

Dit wijzigingsbesluit voorziet in de wijziging van de instantie die de vertegenwoordiger in het Algemeen Bestuur van het waterschap voor de categorie natuur benoemd.

 

Deze, in artikel I opgenomen wijziging alsmede artikel II, de inwerkingtredingsbepaling, worden hieronder toegelicht.

 

Artikel I

Onderdeel A

(artikel 7 Benoeming vertegenwoordiger geborgde zetel)

Tot 1 januari 2015 bepaalde artikel 14, tweede lid, van de Waterschapswet dat vertegenwoordiging van degenen die krachtens eigendom, bezit of beperkt recht het genot hebben van natuurterreinen wordt benoemd door een krachtens de Wet op de bedrijfsorganisatie ingesteld bedrijfslichaam. Met de Wet opheffing bedrijfslichamen is per 1 januari 2015 het bosschap opgeheven en is artikel 14, tweede lid, van de Waterschapswet komen te vervallen. De aanwijzing van vertegenwoordiging van degenen die krachtens eigendom, bezit of beperkt recht het genot hebben van natuurterreinen dient sindsdien plaats te vinden op basis van het ‘Reglement voor Waterschap Zuiderzeeland 2008’. Derhalve dient het ‘Reglement voor Waterschap Zuiderzeeland 2008’ voor 1 januari 2018 zodanig te zijn aangepast dat de vertegenwoordiging van degenen die krachtens eigendom, bezit of beperkt recht het genot hebben van natuurterreinen is vastgelegd.

 

Artikel II

Op basis van artikel 3:40 van de Algemene wet bestuursrecht treeft een besluit niet in werking voordat het is bekendgemaakt. Bekendmaking van dit besluit geschiet in het provinciaal blad waarin deze regeling wordt geplaatst.

 

Naar boven