Wijzigingsbesluit Stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen 2018

Gedeputeerde Staten van Limburg

 

maken ter voldoening aan het bepaalde in de Provinciewet en het bepaalde in de Algemene Subsidieverordening Provincie Limburg 2017 e.v. bekend dat zij in hun vergadering van 5 december 2017 hebben vastgesteld:

WIJZIGINGSBESLUIT STIMULERINGSREGELING BOVENLOKALE EVENEMENTEN 2018

Artikel I Wijziging Stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen 2018

 

De Stimuleringsregeling Bovenlokale Evenementen 2018 wordt als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    In artikel 6 wordt het achtste lid: “de Provincie Limburg hetzelfde evenement al op een andere wijze subsidieert en/of financiert, met uitzondering van bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en/of het Cultuurparticipatiefonds Limburg. Bijdragen ontvangen van het Huis voor de Kunsten Limburg, in het kader van de Motie Volkscultuur of in de vorm van een projectbijdrage, worden hierbij beschouwd als subsidiëring/financiering door de Provincie Limburg;”

     

    vervangen door:

     

    “de Provincie Limburg hetzelfde evenement al op een andere wijze subsidieert en/of financiert, met uitzondering van bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en/of het Cultuurparticipatiefonds Limburg. Bijdragen ontvangen van het Huis voor de Kunsten Limburg, in het kader van de Motie Volkscultuur of in de vorm van een projectbijdrage, of bijdragen van de Stichting Popmuziek Limburg, worden hierbij beschouwd als subsidiëring/financiering door de Provincie Limburg;”

     

  • B.

    In artikel 10 wordt het eerste lid: “De subsidieaanvraag kan vanaf 1 januari 2018 worden ingediend en dient uiterlijk 31 december 2018 te zijn ontvangen door Gedeputeerde Staten.”

     

    vervangen door:

     

    “De subsidieaanvraag dient uiterlijk 31 december 2018 te zijn ontvangen door Gedeputeerde Staten.”

     

  • C.

    In de toelichting onder artikel 5, zevende lid Subsidiecriteria wordt de tweede alinea:

     

    “Daarnaast moet die financiële bijdrage specifiek zijn bedoeld voor het evenement in 2018 waarvoor subsidie wordt gevraagd bij de Provincie Limburg. Een aantal verenigingen en stichtingen krijgt van de gemeente (o.b.v. het ledenaantal) een structurele jaarlijkse subsidie. In dat geval is de financiële bijdrage voor het betreffende evenement veelal verdisconteerd in de structurele bijdrage. Indien een vereniging of stichting deze jaarlijkse subsidie (geheel of gedeeltelijk) wenst in te zetten voor het betreffende evenement, vragen wij u het volgende aan te leveren:

    • -

      een begroting met daarin duidelijk vermeld welk bedrag u van de structurele subsidie wenst in te zetten voor het betreffende evenement in 2018;

    • -

      Een bewijs van financiële bijdrage(n) van de gemeente(n) voor het betreffende evenement in 2018, zijnde:

      • een bewijs van een (structurele) subsidie van de gemeente(n) voor het jaar 2018, dan wel;

      • een schriftelijke verklaring van de gemeente, waaruit blijkt dat de in de begroting genoemde financiële bijdrage van de gemeente is bestemd voor het betreffende evenement in 2018. Door in te stemmen met de door u aan ons overgelegde begroting geeft de gemeente te kennen dat de door de gemeente verstrekte subsidie (geheel of gedeeltelijk) kan worden aangewend voor het betreffende evenement in 2018.”

  • vervangen door:

     

    “Wij vragen u gelet op het vereiste van een financiële bijdrage(n) van de gemeente(n), behalve een begroting, om als bijlage een bewijs aan te leveren dat u deze bijdrage(n) van de gemeente(n) ontvangt.

     

    Een aantal verenigingen en stichtingen krijgt van de gemeente (bijvoorbeeld o.b.v. het ledenaantal) een structurele jaarlijkse subsidie. In dat geval is de financiële bijdrage voor het betreffende evenement veelal verdisconteerd in die structurele subsidie. Indien een vereniging of stichting deze jaarlijkse subsidie (geheel of gedeeltelijk) wenst in te zetten voor het betreffende evenement, dient het hierboven genoemde bewijs van de bijdrage door de gemeente een schriftelijke verklaring van de gemeente te zijn, waaruit blijkt dat de in de begroting genoemde financiële bijdrage van de gemeente afkomstig is uit de structurele subsidie, maar mag worden ingezet voor het betreffende evenement in 2018.”

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op 1 januari 2018.

 

Aldus besloten in de vergadering van Gedeputeerde Staten, gehouden op 5 december 2017.

Gedeputeerde Staten voornoemd

de voorzitter,

dhr. drs. Th.J.F.M. Bovens

secretaris

dhr. drs. G.H.E. Derks MPA

Naar boven