Wijziging Verordening nazorgheffing stortplaatsen Gelderland 1999

Bekendmaking van het besluit van 8 november 2017 PS2017-600-III – zaaknummer 2017-012383 tot wijziging van een regeling

 

Vergadering d.d. 8 november 2017

Besluit nr. PS2017-600-III

 

PROVINCIALE STATEN VAN GELDERLAND;

 

Gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten betreffende de vaststelling van de Beleidsbegroting 2018;

 

Gelet op de artikelen 145 juncto 105, 220, 220a, 221 en 227 tot en met 232h van de provinciewet en artikel 15.44 van de Wet milieubeheer;

 

BESLUITEN:

 

Vast te stellen de navolgende wijziging van de Verordening nazorgheffing stortplaatsen Gelderland 1999:

A  

Onder vernummering van artikel 10 naar artikel 11 wordt een nieuw artikel 10 ingevoegd, inclusief het daarboven opgenomen opschrift, dat luidt:

 

Begroting

Artikel 10.

  • 1.

    De inspecteur stelt ambtshalve per stortplaats minstens 1 keer een begroting op van het bedrag en het beloop van de nazorgheffing. Deze begroting is gebaseerd op een voorlopige ambtshalve schatting van de kosten van nazorg van de stortplaats.

  • 2.

    De begroting wordt aan het begin van het tijdvak medegedeeld aan de belastingplichtige, door middel van toezending van een uitdraai van het RINAS-rekenmodel voor de stortplaats. Indien de belastingplicht later ontstaat dan aan het begin van het tijdvak wordt de begroting uiterlijk binnen een jaar na aanvang van de belastingplicht medegedeeld.

  • 3.

    Indien de belastingplichtige een nazorgplan voor de stortplaats heeft ingediend bij Gedeputeerde Staten stelt de inspecteur de begroting op als hiervoor bedoeld op basis van het ingediende nazorgplan.

B  

Onder vernummering van het derde naar het vijfde lid worden na het tweede lid in artikel 11 (nieuw), twee leden toegevoegd die luiden:

  • 3.

    Indien bij de inwerkingtreding van deze verordening ter zake van een stortplaats geen begroting als bedoeld in artikel 10 is opgesteld, stelt de inspecteur alsnog een begroting op binnen 4 maanden na inwerkingtreding van deze verordening en brengt deze binnen 1 maand ter kennis van de belastingplichtige.

  • 4.

    Voor de toepassing van lid 3 wordt een voorlopige aanslag die is gebaseerd op een door de belastingplichtige opgesteld nazorgplan ter zake van een stortplaats gelijkgesteld aan een begroting als bedoeld in artikel 10.

C  

Na de zin “alle prijzen zijn exclusief omzetbelasting” achter het laatste liggende streepje wordt aan de bijlage bij de Verordening nazorgheffing stortplaatsen Gelderland 1999 de volgende zin toegevoegd:

Het RINAS-rekenmodel is ter inzage beschikbaar op het Provinciehuis bij het secretariaat van de afdeling Financiën van de Provincie Gelderland, telnr. (026) 359 99 08.

Provinciale Staten van Gelderland

Gepubliceerd te Arnhem

Namens Gedeputeerde Staten van Gelderland

F.J.E. Weijens

Naar boven