Besluit van gedeputeerde staten van 7 november 2017, PZH-2017-615338098, tot wijziging van de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013

 

 

Gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland,

Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

Overwegende dat herbestemde rijksmonumenten minimaal 30 dagen per kalenderjaar geopend dienen te zijn voor het publiek ten behoeve van de betere beleving van de rijksmonumenten.

Besluiten:

Vast te stellen de wijziging van de Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013

Artikel I

De Subsidieregeling restauratie rijksmonumenten Zuid-Holland 2013 wordt als volgt gewijzigd:

 

A.

In artikel 19 wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel b door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

c.indien het monument of een zelfstandig onderdeel hiervan minder dan 30 dagen per kalenderjaar wordt opengesteld.

 

B.

In artikel 23, tweede lid, onder c, komt het onderdeel “openstelling van een rijksmonument of een zelfstandig onderdeel hiervan gedurende 0 - 30 dagen per jaar: 0 punten;” te vervallen.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal blad waarin dit besluit wordt geplaatst

 

Den Haag, 7 november 2017

 

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland,

 

drs. J.H. de Baas

secretaris

 

drs. J. smit

voorzitter

 

 

Toelichting op de wijzigingen

Met deze aanvulling wordt de publieke toegankelijkheid van de openbare functie van het monument gewaardeerd. Om het monument meer te beleven is de publieke toegankelijkheid essentieel. Het monument dient minimaal 30 dagen per jaar geopend te zijn voor publiek.

Naar boven