Provincie Overijssel, Terinzagelegging Ontwerp-besluit Ontgrondingenvergunning Natura 2000 Lonnekermeer.

Gecoördineerde ontwerp-vergunning Natura 2000 Lonnekermeer

Landschap Overijssel heeft in opdracht van provincie Overijssel een inrichtingsplan opgesteld voor het Natura 2000-gebied Lonnekermeer. Gedeputeerde Staten heeft met dit inrichtingsplan ingestemd op 4 april 2017. In dit plan zijn de maatregelen uitgewerkt die nodig zijn om de natuur in dit gebied duurzaam te behouden en versterken. De maatregelen bestaan vooral uit het verbeteren van de waterhuishouding, waardoor de natuur die afhankelijk is van hoge grondwaterstanden zich goed kan ontwikkelen. Daarnaast wordt er een ecologische verbinding aangelegd die de natuur van het Lonnekermeergebied verbindt met de natuur op de voormalige Vliegbasis Twenthe.

Als maatregelen gevolgen hebben voor de bestemming en/of het gebruik van de gronden, dan wordt het inrichtingsplan vertaald in een ruimtelijk plan. Aangezien dit niet het geval is, hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten om geen Provinciaal Inpassingsplan (PIP) op te stellen en ter inzage te leggen.

Voor de uitvoering van de (herstel)maatregelen Natura 2000 hebben de gemeenten Dinkelland en Enschede, het waterschap Vechtstromen en provincie Overijssel diverse ontwerp-besluiten opgesteld en onderling afgestemd. De terinzagelegging op deze ontwerp-besluiten is inmiddels gesloten.

Ter aanvulling op deze besluiten is er door de provincie Overijssel een ontwerp-ontgrondingenvergunning opgesteld. Dit ontwerp-besluit ligt, op basis van de coördinatieverordening Natura 2000 Overijssel (d.d. 9 november 2016) en de Wet ruimtelijke ordening (artikel 3.33 en 3.34 Wro), ter inzage in de periode 21 november 2017 tot en met 2 januari 2018. In deze periode mag een ieder een zienswijze indienen.

Ontwerp-besluit

Voor de realisatie van de maatregelen om de natuurdoelen in het Lonnekermeer te behalen, is het volgende ontwerp-besluit genomen:

- Bevoegd gezag provincie Overijssel: Ontgrondingenvergunning.

Terinzagelegging ontwerp-besluit en zienswijzen

Het ontwerp-besluit is digitaal beschikbaar van 21 november 2017 tot en met 2 januari 2018 via www.overijssel.nl/lonnekermeer en www.enschede.nl. Daarnaast is een inkijkexemplaar beschikbaar op:

  • 1.

    het Stadskantoor gemeente Hengelo, Hazenweg 121, HENGELO

  • 2.

    het Gemeente Dinkelland, Nicolaasplein 5, DENEKAMP

  • 3.

    het Waterschap Vechtstromen, Kooikersweg 1, ALMELO

  • 4.

    het Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2, ZWOLLE

Let op! De gemeentehuizen, het waterschapshuis en het provinciehuis zijn gesloten tijdens de feestdagen. Provincie Overijssel is tevens gesloten tussen Kerst en Nieuwjaarsdag.

In de periode van 21 november 2017 tot en met 2 januari 2018 kunt u uw zienswijze bij voorkeur digitaal indienen via Natura2000-vergunningen@overijssel.nl onder vermelding van het nummer 4510802, Lonnekermeer en het ontwerp-besluit waarop de zienswijze betrekking heeft.

Het is ook mogelijk om schriftelijk uw zienswijze in te dienen bij:

Gedeputeerde Staten van provincie Overijssel

Tav mevr. Iris Wolters

Onder vermelding van Lonnekermeer, 4510802

Postbus 10078

8000 GB Zwolle

Voor vragen over de procedure of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de coördinator vergunningen mevrouw Iris Wolters, i.wolters@overijssel.nl, 038 499 92 26.

Voor inhoudelijke vragen of vragen over het gebiedsproces, kunt u ook terecht bij dhr. Ronald Krabbenbos, ronald.krabbenbos@landschapoverijssel.nl, 06 23 45 95 36.

Meer weten? Kijk ook op www.overijssel.nl/lonnekermeer.

Naar boven