Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 31 oktober 2017 nr. 81C0A673 tot wijziging van de Verordening subsidies POP3 2014-2020 Provincie Utrecht

Gedeputeerde Staten van Utrecht;

 

Gelet op artikel 4.2 van de Verordening subsidies POP3 2014-2020 provincie Utrecht;

 

Overwegende dat het wenselijk is de Verordening subsidies POP3 2014-2020 provincie Utrecht te wijzigen op bepalingen van ondergeschikte aard.

Besluiten:

Artikel I

De Verordening subsidies POP3 2014-2020 Provincie Utrecht als volgt te wijzigen:

A

Aan artikel 2.3.2 wordt onder vernummering van het tweede lid tot het derde lid, een lid toegevoegd, luidende:

  • 2.

    In aanvulling op artikel 1.3 kunnen gedeputeerde staten in een openstellingsbesluit het aantal investeringen waarop een aanvraag voor subsidie betrekking heeft, beperken.

B

Artikel 2.3.7, zesde lid, komt te luiden:

  • 6.

    In aanvulling op artikel 1.3 kunnen gedeputeerde staten in een openstellingsbesluit een minimum bedrag per investering vaststellen.

C

Aan artikel 2.3.8 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4.

    Indien twee of meer aanvragen een gelijk aantal punten hebben verkregen en hun plaats in de rangschikking is zodanig dat de som van de toe te kennen maximale subsidiebedragen het subsidieplafond overstijgt, wordt door middel van loting bepaald welke aanvraag als eerste wordt gehonoreerd.

Artikel II Publicatie en inwerkingtreding

Dit besluit wordt geplaatst in het Provinciaal Blad en treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zij wordt geplaatst.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van gedeputeerde staten van Utrecht van 31 oktober 2017 .

Gedeputeerde staten van Utrecht,

Voorzitter,

Secretaris.

Toelichting

 

Via evaluaties van de openstellingen uit 2016 met de doelgroep is gekeken hoe investeringscategorieën optimaal ingezet kunnen worden. Het minimale investeringsbedrag van € 20.000,- per investeringscategorie bleek een te grote drempel te zijn. Om te voldoen aan de subsidievoorwaarden is voor de aanvrager lastig om met dit bodembedrag een optimale aanvraag te doen.

 

Met een kleine aanpassing in de Verordening subsidies POP3 provincie Utrecht 2014-2020 is het nu mogelijk voor de provincie om de regeling meer aan te laten sluiten bij de behoefte van de doelgroep en de uitvoering van de regeling door RVO.nl efficiënt en effectief te houden.

 

De verordening is uitgebreid met de volgende aanvullingen:

  • -

    Aan artikel 2.3.2 is een tweede lid toegevoegd, na vernummering van de huidige tweede lid naar het derde lid waardoor gedeputeerde staten in een openstellingsbesluit het aantal investeringen waarop een aanvraag voor subsidie betrekking heeft zelf kan beperken.

  • -

    Aan Artikel 2.3.7 is een zesde lid toegevoegd waardoor gedeputeerde staten in een openstellingsbesluit zelf een minimum bedrag per investering kunnen vaststellen.

In de procedure van de 2e openstelling (dec 2016) bleek in enkele provincies het noodzakelijk om te selecteren middels loting. De regeling was hierin niet voorzien. Om bij toekomstige openstellingen een formele grondslag voor de loting te hebben is in de wijziging van de verordening het volgende lid opgenomen in artikel 2.3.8:

  • -

    Indien twee of meer aanvragen een gelijk aantal punten hebben verkregen en hun plaats in de rangschikking is zodanig dat de som van de toe te kennen maximale subsidiebedragen het subsidieplafond overstijgt, wordt door middel van loting bepaald welke aanvraag als eerste wordt gehonoreerd.”

Naar boven