Wijziging Verordening ruimte ivm plan Uitvaartcentrum Gestelseweg 14 Meierijstad

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 24 oktober 2017 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Uitvaartcentrum Gestelseweg 14 Meierijstad’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHBGestel14-va01.

 

Inhoud

Het besluit is genomen op verzoek van de gemeente Meierijstad en bevat een beperkte kaartwijziging voor de Verordening ruimte Noord-Brabant. Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Landelijk gebied – Uitvaartcentrum Gestelseweg 14’ vaststellen.

 

In de Verordening ruimte maakt een groot deel van het plangebied deel uit van het Natuur Netwerk Brabant (NNB), waarvan ongeveer de helft overigens bestaat uit nog niet gerealiseerde natuur. De regels van de Verordening ruimte hebben hier als uitgangspunt de ontwikkeling en bescherming van natuur. De bestemming ‘maatschappelijk’ valt voor een deel (minder dan 1 hectare) samen met het NNB en is dus in strijd met de regels van de Verordening ruimte.

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de Verordening ruimte. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.5: Wijziging van de begrenzing op verzoek bij kleinschalige ingrepen. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden; verlies wordt ruim gecompenseerd in een aangrenzend deel van het NNB, waar de natuur nog niet gerealiseerd is. Daarnaast is er nog extra compensatie voorzien die leidt tot één aaneengesloten bestemming ‘natuur’ rondom de bestemming ‘maatschappelijk’. Vanuit ecologisch oogpunt is deze toevoeging aan het NNB wenselijk (art. 5.2 Verordening).

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

 

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. HYPERLINK "http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl/?phID=3E29926F-BC32-4D75-9FCF-0892D81DFF41" ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

 

 

’s-Hertogenbosch, 24 oktober 2017

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

Mw. Ir. A.M. Burger

Naar boven