Besluit van het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland houdende vaststelling openstellingsbesluit “Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers (POP3 december 2017)” met daarbij behorende nadere regels

Bekendmaking van het besluit van 12 oktober 2017 – zaaknummer 2017-013995 tot vaststelling van een openstellingsbesluit en nadere regels.

 

GEDEPUTEERDE STATEN

 

Overwegende dat het wenselijk is dat jonge landbouwers na bedrijfsovername kunnen investeren in verduurzaming van hun bedrijven, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan een verbetering van het milieu, klimaatbestendigheid, dierenwelzijn, volks- en diergezondheid, landschap, ruimtelijke kwaliteit of biodiversiteit.

 

Gelet op artikel 1.3 van Hoofdstuk 1 en paragraaf 3 van Hoofdstuk 2 van de Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland

 

BESLUITEN

 

  • I.

    Open te stellen voor het indienen van aanvragen van subsidies op grond van paragraaf 3 van hoofdstuk 2 van de Verordening POP3 subsidies provincie Gelderland (hierna: de Verordening): Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers.

  • II.

    De openstelling te laten gelden voor de periode van 4 december 2017 tot en met 15 januari 2018 voor het indienen van aanvragen om subsidie als bedoeld in artikel 2.3.1 en 2.3.2 van de Verordening.

  • III.

    Het subsidieplafond vast te stellen op € 600.000,-, waarvan € 300.000,- uit middelen van ELFPO en € 300.000,-- uit middelen van de provincie.

  • IV.

    De volgende nadere regels vast te stellen:

 

Artikel 1 Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers

  • 1.

    Subsidie kan worden verstrekt voor investeringen genoemd in bijlage 1.

  • 2.

    Per landbouwbedrijf wordt slechts één aanvraag om subsidie in behandeling genomen.

  • 3.

    Een aanvraag om subsidie kan maximaal betrekking hebben op drie investeringscategorieën.

  • 4.

    Voor de rangschikking als bedoeld in artikel 1:15 en artikel 2.3.8 van de Verordening hanteren Gedeputeerde Staten de scores van de lijst. Er wordt gerangschikt op basis van gemiddelde van de investeringscategorieën.

  • 5.

    De accountantsverklaring genoemd in artikel 2.3.4 lid 2 van de Verordening betreft een rapport van feitelijke bevindingen (COS 4400) over gegevens van het eigen vermogen van het landbouwbedrijf en de verdeling daarvan onder de bedrijfshoofden.

  • 6.

    De peildatum voor het bepalen van de verdeling in het eigen vermogen zoals bedoeld in artikel 2.3.4 lid 2 van de Verordening is 31 december 2016, 30 april 2017 of 30 juni 2017.

 

Artikel 2 Verplichtingen

  • 1.

    In afwijking van artikel 1.17, eerste lid, onder e, is de subsidieontvanger niet verplicht om binnen twee maanden na ontvangst van de subsidiebeschikking te starten met de uitvoering van de activiteit.

  • 2.

    In afwijking van artikel 1.17, eerste lid, onder i, is de subsidieontvanger niet verplicht om eenmaal per jaar een verslag omtrent de voortgang van de activiteiten in te dienen.

  • 3.

    In afwijking van artikelen 1.23 en 1.25 verstrekken gedeputeerde staten geen voorschot.

 

Artikel 3 Citeertitel

Deze regeling kan worden aangehaald als: Openstellingsbesluit “Fysieke investeringen in verduurzaming van agrarische ondernemingen van jonge landbouwers” (POP3 december 2017).

 

  • V.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst.

   

Namens Gedeputeerde Staten van Gelderland,

De Programmamanager Land- en tuinbouw

Gepubliceerd te Arnhem

Namens Gedeputeerde Staten van Gelderland

mevr. S.A.M. Pancras

Naar boven