Wabo, uitgebreide procedure, beschikkingen (verlenen omgevingsvergunning windturbinepark Havenwind)

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland maken bekend dat zij een beschikking ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ter inzage hebben gelegd.

 

De beschikkingen betreffen het verlenen van de omgevingsvergunning voor de bouw en exploitatie van vier windturbines, windturbinepark Havenwind.

Het project is gelegen langs de spoorlijn Amsterdam-Zaanstad nabij de Noordzeeweg, bedrijventerrein Sloterdijk/Westpoort in de gemeente Amsterdam.

 

De aanvraag heeft betrekking op de volgende Wabo-activiteiten:

• het bouwen van een bouwwerk (artikel 2.1, eerste lid, onder a, van de Wabo);

• het uitvoeren van werken of werkzaamheden (artikel 2.1, eerste lid onder b, van de Wabo);

• het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een planologische regeling (artikel 2.1, eerste lid, onder c, van de Wabo).

• het verrichten van een andere activiteit die behoort tot een bij algemene maatregel van bestuur aangewezen categorie activiteiten die van invloed kunnen zijn op de fysieke leefomgeving (artikel 2.1 eerste lid onder i Wabo (omgevingsvergunning beperkte milieutoets)).

• activiteiten die vallen onder de wet Natuurbescherming, hoofdstuk 3 soortenbescherming.

 

Aanvrager: Windgroep Holland B.V.

Zaaknummer: 355381

 

Verklaring van geen bedenkingen Provinciale Staten

Voor het verlenen van de omgevingsvergunning op grond van artikel 2.1, eerste lid onder c Wabo is op grond van artikel 6.5 Besluit Omgevingsrecht een verklaring van geen bedenkingen van Provinciale Staten vereist. Deze verklaring van geen bedenkingen wordt gelijktijdig met de beschikking voor het verlenen van de omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

 

Provinciale coördinatieregeling van toepassing

Op grond van artikel 9f, eerste, derde en vijfde lid, van de Elektriciteitswet 1998 en artikel 1 van het Uitvoeringsbesluit rijkscoördinatieregeling energie-infrastructuurprojecten is de provinciale coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.33 Wro op dit besluit van toepassing. De bevoegdheid en verantwoordelijkheid voor deze coördinatie ligt bij Gedeputeerde Staten. De coördinatie heeft tot gevolg dat hier de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in artikel 3.31, derde lid, van de Wro van toepassing is.

 

Inzage

De beschikkingen, verklaring van geen bedenkingen en de aanvragen en de bijbehorende stukken liggen digitaal van 12 oktober 2017 tot en met 14 november 2017 ter inzage op www.noord-holland.nl/actueel/terinzageleggingen en (digitaal) bij:

 Noord-Hollands Archief, Kleine Houtweg 18 te Haarlem. Graag afspraak maken met Rob Lunshof, telefoonnr. 023-5143331;

 Gemeente Amsterdam, Stadsdeel Centrum, Algemeen en Sociaal Loket, Amstel 1 te Amsterdam.

 

Beroep

Als u belanghebbende bent bij de beschikking kunt u op grond van artikel 8.3 Wro en artikel 8:6, eerste lid van de Awb vanaf heden tot en met 14 november 2017 een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet dan wel uw zienswijze tegen de ontwerpbeschikking naar voren hebben gebracht of goede redenen hebben waarom u dat niet heeft gedaan.

 

Beroepschriften moeten zijn ondertekend en minstens bevatten: uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van de beschikking waartegen uw beroep is gericht en de gronden van uw beroep. U moet indien mogelijk een kopie van dit besluit meesturen.

 

Op deze beschikking is tevens afdeling 2 van hoofdstuk I van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

In spoedeisende gevallen kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen als u beroep heeft ingesteld. Voor het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan daarover meer informatie geven.

 

Wij verwijzen u naar de publicatie Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid. Daar vindt u informatie over hoe u beroep kunt instellen als u het niet eens bent met het besluit. Zie: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bezwaar-en-beroep . Ook op de website van de Raad van State (www.raadvanstate.nl) vindt u meer informatie over hoe u beroep kunt instellen.

 

Crisis- en herstelwet

Op deze beschikking zijn afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit onder andere dat het voor appellanten niet mogelijk is een pro-formaberoepschrift in te dienen. Appellanten zijn gehouden om binnen de beroepstermijn de gronden van hun beroep in te dienen.

 

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op www.noord-holland.nl/windopland.

 

Haarlem, 3 oktober 2017

 

 

 

Naar boven