Bekendmaking vastgesteld Provinciaal Inpassingsplan 'Landgoed Prattenburg 2016'

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat Provinciale Staten van Utrecht op 12 december 2016 het inpassingsplan “Landgoed Prattenburg 2016” gewijzigd hebben vastgesteld.

Het project

Het landgoed Prattenburg is 432 ha groot en gelegen in twee gemeenten aan de oostkant van de Utrechtse Heuvelrug, in de gemeente Rhenen (ca. 415 ha) en in de gemeente Veenendaal (ca. 17 ha). De gemeenten Rhenen en Veenendaal, het landgoed Prattenburg en de provincie hebben op 8 februari 2011 een convenant ondertekend. De doelstelling van het convenant Landgoed Prattenburg is dat vier partijen intensief gaan samenwerken om het landgoed te voorzien van economische dragers met als doel duurzame instandhouding van één van de grootste particuliere landgoederen van Utrecht. Centraal in het convenant staat een integrale benadering waarbij gebruik wordt gemaakt van het principe van uitwisselbaarheid van bestaande bebouwing. Waar op de ene locatie bebouwing wordt gesloopt mag op een andere locatie bebouwing worden gerealiseerd.

Het inpassingsplan

In het inpassingsplan worden de volgende ruimtelijke ontwikkelingen voorzien: Locatie 1: Juliahoeve ­ Zandheuvelweg 5, Veenendaal. Het voormalig agrarisch bedrijf Juliahoeve omvormen tot 3 woningen. Locatie 2: Bosje van Wartou ­ Oude Veensegrindweg naast nr. 66, Rhenen: omvormen t.b.v. 4 woningen. Locatie 3: Eikelkamp (voormalige Stay Okay) ­ Veenendaalsestraatweg 65, Rhenen: intensief gebruik als dagrecreatie en verblijfsrecreatie beëindigen, geheel amoveren van de bestaande bebouwing met uitzondering van het openluchttheater ten behoeve van een groene invulling en de ontwikkeling van een (zorg)hotel. Locatie 3A: Schupse Bos, Rhenen ­ Bestemming horeca en bouwvergunning voor een hotel verwijderen om zo ongewenste bebouwing in de EHS te voorkomen.

Er zijn zienswijzen omtrent het inpassingsplan naar voren gebracht, welke mede hebben geleid tot de gewijzigde vaststelling van het inpassingsplan. Het inpassingsplan wijkt dan ook op onderdelen af van het ontwerpinpassingsplan. Een overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan kunt u vinden in de Nota zienswijzen inclusief ambtshalve wijzigingen, bijlage 12, van het inpassingsplan.

Terinzagelegging

Het vastgestelde inpassingsplan “Landgoed Prattenburg 2016” en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 3 februari 2017 gedurende zes weken tot en met 17 maart 2017 voor een ieder ter inzage.

Een papieren versie van het vastgestelde inpassingsplan en bijbehorende stukken liggen ter inzage op het Provinciehuis, bij de balie van het servicecentrum, Archimedeslaan 6 in Utrecht. Openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

U kunt het plan ook op onze website www.provincie-utrecht.nl/bekendmakingen inzien.

Daarnaast is het plan te raadplegen op de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl met de IMRO-code NL.IMR0.9926.IP1601Prattenburg-VA01.

De procedure

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij het ontwerpinpassingsplan naar voren hebben gebracht, of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daarop geen zienswijzen naar voren hebben gebracht, kunnen van 3 februari 2017 tot en met 17 maart 2017 beroep instellen tegen het inpassingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bovendien kunnen belanghebbenden beroep aantekenen, ook wanneer zij geen zienswijzen hebben ingediend, tegen de wijzigingen in de definitieve besluiten ten opzichte van het ontwerpinpassingsplan.

Het adres is: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Het ondertekende beroepschrift dient tenminste te bevatten:

- uw naam en adres;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Op de besluiten en plannen is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Deze wet bevat bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure. Dit heeft onder andere tot gevolg dat geen pro forma beroep kan worden aangetekend, maar dat alle beroepsgronden voor het einde van de beroepstermijn moeten worden ingediend.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vragen

Voor vragen en nadere informatie over de procedure kunt u terecht bij de provincie Utrecht. U kunt contact opnemen met mevrouw M. van Gessel, telefoonnummer (030) 258 35 01, of mevrouw A. Heinhuis, telefoonnummer (030) 258 23 69.

 

Naar boven