Kennisgeving mogelijkheid tot beroep vanwege het Beheerplan Bijzondere Natuurwaarden Coepelduynen

 

Beheerplan

In de gemeenten Katwijk en Noordwijk ligt het Natura 2000-gebied “Coepelduynen”. Het Rijk heeft Coepelduynen aangewezen als natuurgebied vanwege de zeldzame flora en fauna. Voor dit gebied is een Beheerplan vastgesteld door de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Economische Zaken.

In het Beheerplan bijzondere natuurwaarden Coepelduynen staat welke maatregelen worden genomen om de bijzondere natuur van dit gebied te beschermen. Ook staat erin welke activiteiten er in en rond het gebied mogen plaatsvinden. Het Beheerplan heeft een looptijd van zes jaar.

Wie kan in beroep gaan?

U kunt in beroep gaan tegen het Beheerplan als u eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbeheerplan. Ook belanghebbenden die destijds redelijkerwijs geen zienswijze konden indienen, kunnen in beroep gaan. De beroepstermijn is van 28 augustus tot en met 9 oktober 2017.

Waar kunt u het Beheerplan inzien?

U kunt het Beheerplan raadplegen via internet:www.zuidholland.nl/terinzage .

Het Beheerplan ligt bovendien van 28 augustus tot en met 9 oktober 2017 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende locaties:

  • -

    “het loket” van de provincie Zuid-Holland, Zuid-Hollandplein 1 in Den Haag;

  • -

    het ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 in Den Haag;

  • -

    het gemeentehuis van Noordwijk, Voorstraat 42 in Noordwijk;

  • -

    het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk.

     

Hoe kunt u in beroep gaan?

U kunt van 28 augustus tot en met 9 oktober 2017 in beroep gaan door een beroepschrift te sturen naar de rechtbank van het arrondissement waar de gemeente waar u woont, onder valt. Wie in Katwijk of Noordwijk woont, valt onder de Rechtbank Den Haag. Zie ook https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken.

In het beroepschrift dient u ten minste te vermelden: uw naam en adres; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; een opgave van redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen; de eventuele onderbouwing waarom u eerder geen zienswijze hebt kunnen indienen; en uw handtekening.

Het instellen van beroep schorst niet de werking van het besluit.

Naar boven