Mandaatbesluit Management Autoriteit Interreg Programma Euregio Maas-Rijn

De directie van de Provincie Limburg,

 

gelet op het bepaalde in afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht, het bepaalde in het Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten van Limburg 2017 en het Mandaatbesluit directie Provincie Limburg 2017,

besluit vast te stellen het:

 

Mandaatbesluit Management Autoriteit Interreg Programma Euregio Maas-Rijn

Artikel 1
  • 1.

    Aan de coördinator MA wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend voor:

    • a.

      het nemen van besluiten en het verrichten van overige handelingen die verband houden met het verstrekken van subsidies ter uitvoering van het Interreg V-A Euregio Maas-Rijn (EMR) programma;

    • b.

      de P&O-aangelegenheden van de medewerkers van het cluster EuregioMaasRijn, inclusief benoemingen, met uitzondering van aangelegenheden genoemd in artikel 2, tweede lid onder sub f tot en met o van het Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten van Limburg 2017.

  • 2.

    Het bepaalde in het eerste lid onder a omvat in elk geval tevens het vaststellen, intrekken, wijzigen en terugvorderen van subsidies alsmede het afsluiten van subsidie-uitvoeringsovereenkomsten.

Artikel 2
  • 1.

    De coördinator MA wordt gemachtigd voor het voeren van verweer in de gevallen waarin een voorlopige voorziening is gevraagd of bezwaar dan wel (hoger) beroep is ingesteld tegen een beslissing die is genomen ter uitvoering van het Interreg V-A Euregio Maas-Rijn (EMR) programma.

  • 2.

    De coördinator MA is bevoegd ambtenaren en externe adviseurs te machtigen om het college van Gedeputeerde Staten te vertegenwoordigen in gerechtelijke procedures en in mediationprocedures.

Artikel 3

In het geval Gedeputeerde Staten of de directie een mededeling aan de coördinator MA doen dat een subsidieaanvraag/-besluit als bedoeld in artikel 1 en 2 niet door hem zal worden behandeld, blijft het nemen van beslissingen terzake voorbehouden aan Gedeputeerde Staten of de directie.

Artikel 4
  • 1.

    De coördinator MA oefent het mandaat/de machtiging zoals bedoeld in artikelen 1 en 2 uit conform de eventuele instructies zoals deze worden gegeven door de Algemeen directeur van de Provincie Limburg.

  • 2.

    Ter zake van de gemandateerde bevoegdheden geldt in elk geval de instructie dat het verstrekken van ondermandaat niet is toegestaan.

Artikel 5

Het krachtens mandaat of machtiging ondertekenen van stukken geschiedt als volgt:

Gedeputeerde Staten van Limburg,

namens dezen,

(handtekening)

(naam functionaris)

(functie)

Artikel 6

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van publicatie in het Provinciaal Blad.

 

Maastricht, 24 juli 2017

De directie voornoemd,

drs. G.H.E. Derks MPA

provinciesecretaris/algemeen directeur

Naar boven