Provincie Utrecht, bekendmaking definitieve besluit Waterwet, reguliere procedure van Vaanster V B.V. voor het onttrekken (en terug in de bodem brengen) van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem in de bodem ter plaatse van het Stadshart fase 2 tussen de Noordstedeweg en de Zuidstedeweg ter hoogte van het Brugpad te Nieuwegein.

Vaanster V B.V. te Bilthoven heeft de provincie toestemming gevraagd voor het onttrekken (en terug in de bodem brengen) van grondwater ten behoeve van een energieopslagsysteem in de bodem ter plaatse van het Stadshart fase 2 tussen de Noordstedeweg en de Zuidstedeweg ter hoogte van het Brugpad te Nieuwegein. Volgens de Waterwet is hiervoor een vergunning nodig. Gedeputeerde staten hebben deze vergunning verleend. De vergunning geeft aan onder welke voorwaarden het onttrekken en terug in de bodem brengen mag plaatsvinden.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

U kunt het besluit en de daarbij behorende stukken inzien vanaf zaterdag 15 juli 2017 tot en met vrijdag 25 augustus 2017 bij:

  • *

    de RUD Utrecht, team Vergunningverlening Bodem en Water, in het Provinciehuis aan de Archimedeslaan 6 te Rijnsweerd, Utrecht, elke werkdag van 8.00‑16.00 uur; na telefonische afspraak 030 - 702 3300;

  • *

    de stadswinkel van het gemeentehuis van Nieuwegein, loket Bouwen, Stadsplein 1, op werkdagen van 8.30-13.00 uur, woensdag van 8.30-17.00 uur, telefoonnummer 14030.

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen van zaterdag 15 juli 2017 tot en met vrijdag 25 augustus 2017 tegen het besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de secretaris van de Awb-adviescommissie, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht. Ook kunt u via de website van de provincie Utrecht digitaal bezwaar indienen. Het formulier vindt u onder https://www.provincie-utrecht.nl/loket/digitale-formulieren. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken. Deze termijn begint te lopen na de datum van verzending.

Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- de naam en het adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van (het gedeelte van) de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;

- de gronden van het bezwaar (de motivering).

Aan de behandeling van het bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.

Voorlopige voorziening/schorsing

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na de bekendmaking. Het indienen van bezwaar schorst de werking van de beschikking niet. Als er sprake is van onverwijlde spoed, kunnen belanghebbenden een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen. Aan een dergelijk verzoek zijn kosten verbonden (zie www.rechtspraak.nl voor de hoogte van het griffierecht).

Informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij de RUD Utrecht, Team Vergunningverlening Bodem en Water bij mevrouw M.B. van der Meer, telefoonnummer 030-7023193.

Naar boven