Kennisgeving Ontwerpbesluit tot wijziging van de Provinciale milieuverordening Utrecht 2013

Gedeputeerde Staten van Utrecht maken bekend dat gedurende de periode van 5 juli tot en met 30 augustus 2017 het ontwerpbesluit tot wijziging van de Provinciale milieuverordening Utrecht 2013 ter inzage ligt.

Het ontwerp behelst:

 

  • 1.

    Enkele wijzigingen met betrekking tot grondwaterbeschermingsgebieden. Het gaat hierbij onder meer om de aanpassing van de grenzen van de beschermingsgebieden in Bunnik en Woerden. Ook worden er regels opgenomen met betrekking tot horizontaal gestuurd boren in grondwaterbeschermingsgebieden. Daarnaast wordt bestaande regelgeving op een aantal punten verduidelijkt.

  • 2.

    Enkele wijzigingen met betrekking tot stiltegebieden. Het gaat hierbij om een aanpassing van het verbod op rijden buiten openbare weg binnen stiltegebieden en om een aanpassing van de mogelijkheid tot ontheffing voor de Sinterklaasintocht in stiltegebied Eemland.

 

Terinzagelegging

 

Het ontwerpbesluit met de daarbij behorende toelichting ligt tijdens kantooruren ter inzage op het provinciehuis van Utrecht, Archimedeslaan 6 in Utrecht (in de hal).

De stukken zijn tevens in te zien via internet: www.provincie-utrecht.nl/loket/terinzagelegging.

 

Zienswijzen

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze omtrent het ontwerpbesluit naar voren brengen.

 

Schriftelijk: door de zienswijze te zenden aan: Gedeputeerde Staten van Utrecht, Team Water, postbus 80300, 3508 TH Utrecht onder vermelding van ‘zienswijze wijziging PMW 2013’.

 

Mondeling: neem voor een afspraak contact op met het Secretariaat Fysieke Leefomgeving, telefoonnummer 030 – 258 90 11.

 

Vervolg

 

Ieder die een zienswijze heeft ingediend ontvangt de Nota van Beantwoording. Deze bevat de reactie van Gedeputeerde Staten op de ingediende zienswijzen. De zienswijzen kunnen leiden tot aanpassing van het ontwerpbesluit. Provinciale Staten van Utrecht stellen uiteindelijk het besluit vast.

Naar boven