Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende wijziging Mandaatbesluit gedeputeerde staten voor de DCMR Milieudienst Rijnmond 2014

Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland d.d. 20 juni 2017, nummer 17013067 tot wijziging van het Mandaatbesluit gedeputeerde staten voor de DCMR Milieudienst Rijnmond 2014 d.d. 17 december 2013, gewijzigd op 22 maart 2016.

 

Gedeputeerde staten van Zeeland,

  • overwegende dat het vanwege een wijziging van het Besluit omgevingsrecht inzake verbetering vergunningverlening, toezicht en handhaving nodig is de bevoegdheid tot het geven van ondermandaat voor BRZO taken door de directeur van de DCMR Milieudienst Rijnmond aan de directeur van de RUD Zeeland in te trekken;

  • gelet op Hoofdstuk 10 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • gelet op artikel 3.42, tweede lid, van de Algemene wet bestuursrecht

besluiten het "Mandaatbesluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland voor de DCMR Milieudienst Rijnmond 2014" als volgt te wijzigen:

 

Artikel I  

Aan artikel 2, derde lid wordt een zinsnede toegevoegd, luidend: ‘ondermandatering van de bevoegdheden genoemd in artikel 2, eerste lid, door de directeur DCMR aan de directeur RUD Zeeland is niet toegestaan’.

 

Artikel II

‘Artikel 3 Ondermandaat aan de directeur RUD Zeeland’ wordt ingetrokken, evenals de toelichting op het betreffende artikel, zoals opgenomen in het onderdeel ‘Artikelsgewijze toelichting’ van de toelichting behorende bij het betreffende besluit.

 

Artikel III  

De artikelen 4, 5, 6, 7 en 8 worden respectievelijk vernummerd in: artikel 3, artikel 4, artikel 5, artikel 6 en artikel 7.

De vernummering wordt eveneens doorgevoerd in het onderdeel ‘Artikelsgewijze toelichting’ van de toelichting behorende bij het betreffende besluit.

 

Artikel IV  

  • 1.

    In het onderdeel ‘Algemeen, Inleiding’ van de bij het besluit behorende toelichting wordt de zinsnede ‘Daarnaast ziet dit besluit op de verlening van ondermandaat en machtiging door de directeur DCMR aan functionarissen binnen zijn dienst en functionarissen werkzaam bij de regionale uitvoeringsdienst Zeeland (hierna te noemen: RUD Zeeland)’ geschrapt.

  • 2.

    In het onderdeel ‘Artikelsgewijze toelichting’, Artikel 5 Informatieplicht, tweede alinea van de bij het besluit behorende toelichting wordt de zinsnede ‘of RUD Zeeland’ geschrapt.

Artikel V  

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 juli 2017.

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van gedeputeerde staten van 20 juni 2017.

Drs. J.M.M. Polman, voorzitter

A.W. Smit, secretaris

Uitgegeven 29 juni 2017

De secretaris, A.W. Smit

Naar boven