Goedkeuring addendum Faunabeheerplan Flevoland 2017-2018

 

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken op grond van artikel 136 van de Provinciewet bekend, dat zij in hun vergadering van 20 juni 2017 bij besluit met kenmerk 2084242 op grond van hun bevoegdheid op basis van artikel 3.12, zevende lid van de Wet natuurbescherming, hebben besloten tot goedkeuring van het door de Faunabeheereenheid Flevoland vastgestelde addendum Faunabeheerplan Flevoland 2017-2018.

 

Met ingang van 1 januari 2017 is de Wet natuurbescherming in werking getreden. Deze wet vereist een planmatige en doelmatige aanpak van het faunabeheer. Dit betekent dat niet alleen de schadebestrijding op basis van de door Gedeputeerde Staten verleende ontheffingen, ook jacht en het gebruik van vrijstellingen dient te gebeuren op basis van een faunabeheerplan. Het voorliggende addendum biedt de in de wet verlangde onderbouwing voor de uitoefening van de jacht en het gebruik van de vrijstellingen. Het huidige faunabeheerplan heeft een looptijd tot en met 2018, dit houdt in dat in 2018 een geheel nieuw en integraal faunabeheerplan zal worden opgesteld door de Faunabeheereenheid.

 

De Wet natuurbescherming en de Verordening uitvoering Wet natuurbescherming Flevoland 2016 bieden het juridische kader waaraan een Faunabeheerplan, en in dit geval een addendum bij een faunabeheerplan aan moeten voldoen. In artikel 15 lid 2 en 3 hebben Provinciale Staten nadere eisen gesteld waaraan een faunabeheerplan ten aanzien van populatiebeheer en schadebestrijding, respectievelijk jacht, aan moet voldoen. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben geoordeeld dat het addendum aan het vooraf gestelde juridische kader voldoet en daarmee kan worden goedgekeurd.

 

Door goedkeuring van dit addendum is het uitoefenen van de jacht en het gebruik van de vrijstellingen voor schadebestrijding mogelijk binnen de provincie Flevoland.

 

Bezwaar

 

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit worden ingediend bij het College van Gedeputeerde Staten van Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en voorzien te zijn van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.

  

Verzoek om voorlopige voorziening

 

Wanneer u van mening bent dat, in afwachting van de behandeling van uw bezwaarschrift, een voorlopige voorziening moet worden getroffen, kunt u een verzoek daartoe indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

  

Gedeputeerde Staten van Flevoland,

 

T. van der Wal, secretaris L. Verbeek, voorzitter

   

Uitgegeven op: 22 juni 2017

 

De secretaris van Gedeputeerde Staten van Flevoland

Naar boven