Wijzing Besluit verhoogd vacatiegeld voor commissieleden, niet zijnde statenleden, van enkele speciale commissies provincie Gelderland

Bekendmaking van het besluit van 6 juni 2017– zaaknummer 2017-003667 tot wijziging van een regeling

 

GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

Gelet op artikel 31, vierde lid, van de Verordening rechtspositie gedeputeerden, staten- en commissieleden Gelderland 2007;

BESLUITEN

I Het "Besluit verhoogd vacatiegeld voor commissieleden, niet zijnde statenleden, van enkele speciale commissies” als volgt te wijzigen:

A

In artikel 1, eerste lid, worden de zinsneden “de adviescommissie ingesteld ten behoeve van de beslissing op bezwaar- en beroepschriften” en “de commissies ingesteld voor de beslissing van bij Gedeputeerde Staten aanhangig gemaakte administratieve geschillen” vervangen door: de commissie rechtsbescherming.

 

B Artikel 1, tweede lid, komt te luiden:

Indien een vergadering als bedoeld in het eerste lid een half uur langer duurt dan vier uren, wordt, in aanvulling op de vergoeding bedoeld in het eerste lid, voor de aanwezige voorzitter een vergoeding van 175% van het in artikel 13 van het Rechtspositiebesluit staten- en commissieleden bedoelde bedrag toegekend. Voor ieder lid of plaatsvervangend lid dat bij de vergadering aanwezig was, bedraagt deze vergoeding 125% van het in artikel 13 van het Rechtspositiebesluit staten- en commissieleden bedoelde bedrag.

 

C

Artikel 2 komt te luiden:

De voorzitter van de Commissie Denktank Sterk Bestuur geniet een vergoeding van 300% van het in artikel 13 van het Rechtspositiebesluit staten- en commissieleden bedoelde bedrag per bijgewoonde vergadering.

 

D

Artikel 5 komt te vervallen.

II Het besluit onder I treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2017.

 

Gepubliceerd te Arnhem

Gedeputeerde Staten van Gelderland

C.G.A. Cornielje -

Commissaris van de Koning

P.G.G. Hilhorst -

secretaris

Naar boven