Eerste wijzigingsregeling Regeling Sociaal Kaderplan Noord-Brabant 2010

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

 

 

Gelet op artikel B.8 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies:

 

Overwegende dat de regeling verouderd is en niet meer aansluit bij de huidige provinciale organisatie en derhalve een geactualiseerde regeling gewenst is;

 

Overwegende dat personele gevolgen als gevolg van organisatieveranderingen primair op grond van goed strategisch personeelsbeleid en een strategische personeelsplanning worden ondervangen en pas in het uiterste geval aan de onderliggende regeling toepassing zal worden gegeven;

 

Gezien de in het Georganiseerde Overleg bereikte overeenstemming over deze wijziging;

 

Besluiten vast te stellen de volgende wijzigingsregeling:

 

Artikel 1 Wijzigingen

De Regeling Sociaal Kaderplan wordt als volgt gewijzigd:

  • A

    De derde en vierde overweging in de aanhef worden vervangen door de volgende overweging:

     

    Overwegende dat personele gevolgen als gevolg van organisatieveranderingen primair op grond van goed strategisch personeelsbeleid en een strategische personeelsplanning worden ondervangen en pas in het uiterste geval aan de onderliggende regeling toepassing zal worden gegeven.

  • B

    Artikel 1, onder m, komt te luiden:

    • m.

      passende functie: functie die voor de ambtenaar redelijkerwijs in verband met zijn persoonlijkheid, werk- en denkniveau, ervaring, omstandigheden en vooruitzichten passend is of binnen maximaal één jaar al dan niet door middel van scholing passend gemaakt kan worden en die maximaal twee schalen lager is gewaardeerd dan zijn eigen functie;

  • C

    In artikel 8 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    • 1.

      Het zesde lid komt te luiden:

      • 6.

        De ambtenaar die niet herplaatst kan worden, is overeenkomstig artikel 3 van de Regeling begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Noord-Brabant 2017 verplicht om zich gedurende twee jaar in te spannen een interne of externe functie te verwerven.

    • 2.

      Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

      • 7.

        De ambtenaar die na de periode van twee jaar als bedoeld in het vorige lid niet definitief geplaatst is kunnen worden in een passende of geschikte functie binnen dan wel buiten de provincie, kan overeenkomstig artikel B.12, eerste lid, van de CAP ontslag worden verleend op grond van reorganisatie.

  • D

    In artikel 16 worden de volgende wijzigingen aangebracht:

    • 1.

      Het eerste lid komt te luiden:

      • 1.

        Gedeputeerde Staten kunnen met de ambtenaar in het kader van de procedure als bedoeld in artikelen 4 tot en met 7 maatwerkafspraken maken over instrumenten die ingezet kunnen worden om de ambtenaar te ondersteunen in het realiseren van een plaatsing in een passende functie binnen of buiten de organisatie zoals:

    • 2.

      Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

      • 3.

        Gedeputeerde Staten houden bij toepassing van de maatregelen, bedoeld in het eerste lid, rekening met de afspraken die gemaakt worden op grond van de Regeling begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Noord-Brabant 2017.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin zíj wordt geplaatst.

Artikel III Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als: Eerste wijzigingsregeling Regeling Sociaal Kaderplan Noord-Brabant 2010.

 

‘s-Hertogenbosch, 16 mei 2017

Gedeputeerde Staten voornoemd,  

de voorzitter

  prof. dr. W.B.H.J. van de Donk

secretaris

mw. ir. A.M. Burger

Toelichting behorende bij de Eerste wijzigingsregeling Regeling Sociaal Kaderplan Noord-Brabant 2010  

De huidige regeling is verouderd en sluit niet meer aan bij de huidige provinciale organisatie. Om die reden is een wijziging van de regeling wenselijk.

 

In de toelichting van de op 15 februari 2011 vastgestelde regeling staat bij uitgangspunten, dat advies wordt gevraagd aan de ondernemingsraad over reorganisatie, tenzij sprake is van primaat van de politiek. Om meer ruimte te bieden aan Wor-bestuurder en de ondernemingsraad om hierover met elkaar te overleggen, moeten de woorden: “tenzij sprake is van primaat van de politiek” in de gewijzigde regeling als geschrapt beschouwd worden.

 

Artikel I, onder C

De ambtenaar die op grond van het plaatsingsplan niet direct herplaatst kan worden in zijn eigen ongewijzigde functie is verplicht intern en extern te solliciteren. Hij wordt op grond van de Regeling begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Noord-Brabant 2017 gedurende twee jaren begeleid naar passende en/of geschikte arbeid binnen of buiten de organisatie van de provincie Noord-Brabant. Indien na twee jaar niet gelukt is de ambtenaar te herplaatsen kan reorganisatieontslag worden verleend op grond van artikel B.12 CAP.

 

Artikel I, onder D

Deze faciliteiten kunnen gedurende het gehele reorganisatieproces ingezet worden en kunnen daarmee samenlopen met de afspraken die met de medewerker in het kader van de Regeling begeleiding Van Werk Naar Werk bij reorganisaties Noord-Brabant 2017 gemaakt worden. Deze laatste afspraken worden namelijk pas gemaakt zodra de ambtenaar formeel herplaatst is verklaard, doordat zijn functie is komen te vervallen en voor hem geen zicht is op plaatsing in een andere passende functie in het kader van het reorganisatieproces.

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter

de secretaris

 

prof. dr. W.B.H.J. van de Donk

mw. ir. A.M. Burger

 

Naar boven