Gemeente Katwijk Wet bodembescherming - Burgemeester Meijboomstraat 39 te Rijnsburg

De Omgevingsdienst West-Holland heeft een melding ontvangen ingevolge artikel 29 en 37 (ernst en spoed) van de Wet bodembescherming (Wbb), ingediend door de heer J. Zandbergen, namens de heer J.J. Zwaan. Aanleiding voor de melding is een in 2016 uitgevoerd actualiserend bodemonderzoek voor het perceel Burgemeester Meijboomstraat 39, kadastraal bekend als gemeente Rijnsburg, sectie B, nummer 6461. Uit dit bodemonderzoek blijkt dat grond en grondwater ter hoogte van dit perceel niet (meer) sterk verontreinigd is. Het betreft een verzoek tot het afgeven van een (nieuwe) beschikking inzake ernst en spoed voor de locatie Burgemeester Meijboomstraat 39 te Rijnsburg, kadastraal bekend gemeente Rijnsburg, sectie B, nummers 3917 en 3918. Hiermee zal de (oude) beschikking d.d. 23 mei 2002, met kenmerk DGWM/2002/1307 worden ingetrokken. De locatie is geregistreerd onder de locatiecode AA053701874.

Beschikking

Wij hebben besloten dat sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging waarvan de sanering niet spoedeisend is.

Stukken inzien

De stukken liggen ter inzage van dinsdag 2 mei tot en met dinsdag 13 juni 2017 in het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3 in Katwijk. Voor de openingstijden wordt verwezen naar de website van de gemeente.

Beroep

Tegen de beschikking kan een beroepschrift worden ingediend, door degene die een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerpbeschikking en door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs hiertoe niet in staat zijn geweest. Dit moet binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking treedt onmiddellijk na de beroepstermijn in werking tenzij een beroepsschrift, gecombineerd met een verzoek om voorlopige voorziening, is ingediend bij de Voorzitter van genoemde afdeling. De beschikking treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de heer J. Kromhout via 071-4083392 of J.Kromhout@odwh.nl. Vermeld hierbij het zaaknummer: 2017012613.

 

Naar boven