Kennisgeving Besluit vaststelling Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2018

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben ingevolge artikel 2.1 van de Subsidieverordening Natuur en Landschapsbeheer provincie Utrecht op 18 april 2017 het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2018 vastgesteld. Daartoe is de in Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht omschreven procedure gevolgd.

Op 20 april 2009 is de Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer provincie Utrecht

vastgesteld door Provinciale Staten. Onderdeel van deze subsidieverordening is een natuurbeheerplan,

dat Gedeputeerde Staten vaststellen. In het natuurbeheerplan begrenzen Gedeputeerde Staten gebieden waar op vrijwillige basis subsidiëring kan plaatsvinden. Het gaat om subsidie voor beheer, inrichting en kwaliteitsverbetering van natuur, agrarische natuur en landschapselementen.

Mogelijkheden de stukken in te zien

Het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2018 ligt vanaf 1 mei  2017 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien op het provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6 te Utrecht; op werkdagen van 9.00-16.00 uur en buiten deze uren na telefonische afspraak, (030) 258 3142. Het Natuurbeheerplan 2018 is ook te vinden op de website: www.provincie-utrecht.nl/snl

Beroep aantekenen

De totstandkoming van het natuurbeheerplan 2018 heeft plaatsgevonden met toepassing van Afdeling 3.4 (uitgebreide openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Om die reden kan tegen het besluit tot vaststelling van het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2017 geen bezwaarschrift bij ons college worden ingediend, maar dient rechtstreeks beroep bij de bestuursrechter te worden ingesteld (artikel 7:1, eerste lid, onderdeel d van de Awb).

Belanghebbenden kunnen beroep aantekenen bij de Rechtspraak, Rechtbank Midden-Nederland,

Afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Hiervoor is een griffierecht verschuldigd. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en vangt aan op de dag na de dag waarop ons besluit bekend is gemaakt op de website van de provincie Utrecht. Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, hebben de mogelijkheid een voorlopige voorziening te vragen bij de voorzitter van de arrondissementsrechtbank, indien gelet op de belangen, onverwijlde spoed is vereist. In dit geval is opnieuw griffierecht verschuldigd.

Informatie

Voor nadere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de provincie Utrecht, afdeling Fysieke Leefomgeving, tel. (030) 258 3142 of mailen via natuurbeheerplan@provincie-utrecht.nl

 

Naar boven