Zwemwaterlocaties 2017

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat zij het Besluit aanwijzing zwemwaterlocaties in oppervlaktewater zwemseizoen 2017 hebben vastgesteld. Hierin zijn de zwemwaterlocaties in natuurwater in de provincie Zuid-Holland aangewezen. De lijst is gewijzigd ten opzichte van het voorgaande jaar.

De provincie Zuid-Holland wijst voor 2017 de zwemwaterlocaties in natuurwater aan op grond van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden. Deze locaties liggen zowel langs de kust als in binnenwateren. Tijdens het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober 2017) worden de locaties gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit. Indien daar aanleiding voor is kan de provincie een zwemverbod of negatief zwemadvies instellen. Zwemmen op locaties die niet op deze lijst voorkomen wordt altijd ontraden. De aangewezen locaties zijn te herkennen aan de provinciale borden en zijn te vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl.

Ter inzage

U kunt de lijst met zwemwaterlocaties van 14 april 2017 tot en met 25 mei 2017 downloaden van www.zuid-holland.nl/zwemwater of inzien op werkdagen in het provinciehuis van Zuid-Holland (Zuid-Hollandplein 1, Den Haag).

Beroep

Tegen de aanwijzing van de zwemwaterlocaties staat op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht voor belanghebbenden en ingezetenen die een zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend beroep open bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het beroep dient binnen zes weken na bekendmaking in het Provinciaal Blad te zijn ingediend. Krachtens artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het beroep de werking van het besluit niet. Gelet hierop kan – als beroep is ingesteld – ingevolge artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, een verzoek tot het treffen van en voorlopige voorziening worden ingediend. In geval van beroep verzoeken wij u een kopie van het beroepschrift en het verzoek om een voorlopige voorziening te zenden aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Postbus 90602, 2509 LP Den Haag.

Naar boven