Aanwijzing Dienst van algemeen economisch belang activiteiten Stichting Faunabeheereenheid Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

Gelet op artikel 14 en artikel 106 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie (hierna: VwEU);

 

Gelet op het besluit van de Commissie, nr. 2012/21/EU van 20 december 2011 betreffende de toepassing van artikel 106, lid 2, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie op staatssteun in de vorm van compensatie voor de openbare dienst, verleend aan bepaalde met het beheer van diensten van algemeen economisch belang belaste ondernemingen, kennisgegeven onder nummer C(2011) 9380 (hierna: Vrijstellingsbesluit);

 

Gelet op artikel 158, eerste lid, aanhef en onder a, van de Provinciewet;

 

Overwegende dat Diensten van Algemeen Economisch Belang (hierna: DAEB) hun bestaansrecht ontlenen aan de artikelen 14 en 106, tweede lid, van het VwEU. Om gebruik te kunnen maken van de bijzondere positie die een DAEB inneemt binnen de Europese mededingingsregelgeving, moet daarvoor een onderneming specifiek met het beheer van een bepaalde DAEB worden belast;

 

Overwegende dat de Stichting Faunabeheereenheid Noord-Brabant als zelfstandig samenwerkingsverband de kennis, ervaring en expertise heeft om een faunabeheerplan op- en vast te stellen en het planmatig faunbeheer te ondersteunen, waarmee in hoge mate wordt voldaan aan algemene behoeften van –grote groepen- Brabantse burgers en wij het daarom belangrijk vinden dat deze dienst kan worden aangeboden;

Besluiten:
  • I.

    aan te wijzen als Dienst van Algemeen Economisch Belang, de volgende diensten:

    De activiteiten van Stichting Faunabeheereenheid Noord-Brabant zoals omschreven in de subsidieaanvraag van 2 februari 2017, inhoudende het coördineren van de planmatige uitvoering van beheer en schadebestrijding conform de Wet natuurbescherming, de Verordening natuurbescherming Noord-Brabant en de beleidsnota ‘Flora- en Faunawet - Gewogen belangen’, danwel het nieuw door ons vast te stellen uitvoeringsbeleid faunabeheer.

    Het gaat hierbij concreet om:

    • a.

      het opstellen, dan wel laten opstellen, en vaststellen van het faunabeheerplan 2017-2023 conform de Verordening natuurbescherming Noord-Brabant;

    • b.

      het coördineren van de uitvoering van het vastgestelde faunabeheerplan;

    • c.

      het faciliteren van de mogelijkheid om te komen tot het bestrijden en voorkomen van belangrijke schade aan de in de wet genoemde belangen;

    • d.

      het organiseren en coördineren van tellingen van de in het wild levende dieren, conform het faunabeheerplan;

    • e.

      het bijhouden van een actueel register van wildbeheereenheden als bedoeld in artikel 3.14,eerste lid, van de Wet natuurbescherming, alsmede de begrenzing van de wildbeheereenheden die in het werkgebied van de Faunabeheereenheid werkzaam zijn.

  • II.

    aard en duur van de openbare dienstverplichtingen:

    De verplichtingen vloeien voort uit het besluit tot erkenning van de Faunabeheereenheid als samenwerkingsverband, zoals vastgelegd in het besluit van Gedeputeerde Staten van 22 juni 2004, kenmerk 1005061, en het bepaalde in paragraaf 4 van de Verordening natuurbescherming Noord-Brabant.

    Deze aanwijzing eindigt op 31 december 2023.

  • III.

    betrokken ondernemingen en het betrokken grondgebied:

    Stichting Faunabeheereenheid Noord-Brabant, Onderwijsboulevard 225, 5223 DE 's-Hertogenbosch, t.b.v. diensten die worden uitgevoerd op het grondgebied van de provincie Noord-Brabant.

  • IV.

    aard van de uitsluitende of bijzondere rechten, die de ondernemingen zijn toegekend: niet van toepassing.

  • V.

    de parameters voor de berekening, de controle en de herziening van de compensatie:

    De opbouw van de kosten voor de diensten is beschreven in de subsidieaanvraag.

  • VI.

    de regelingen om overcompensatie te vermijden en terug te betalen:

    De grondslag is te vinden in de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening Noord-Brabant. De subsidie wordt vastgesteld op basis van daadwerkelijk gemaakte in aanmerking komende kosten.

‘s-Hertogenbosch, 4 april 2017

Overeenkomstig het door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

genomen besluit,

namens deze,

ing. H.J. van Herk,

programmamanager Uitnodigend Groen

In verband met geautomatiseerd verwerken is dit document digitaal ondertekend.

Bezwaar  

Bezwaren tegen dit besluit kunnen binnen zes weken na de bekendmaking van dit besluit worden ingediend bij:

 

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Secretariaat van de hoor- en adviescommissie

Postbus 90151

5200 MC 's-Hertogenbosch

 

Wij verzoeken u om op de linkerbovenhoek van de envelop het woord "bezwaarschrift" te vermelden.

 

Het bezwaarschrift moet zijn voorzien van een handtekening, de naam en adres van de indiener, de dagtekening en ons kenmerk van het besluit, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is en de gronden van het bezwaar.

Daarnaast vragen wij u vriendelijk om uw telefoonnummer te vermelden. Zo kan de provincie, indien aan de orde, u bellen om samen de beste aanpak van behandeling van uw bezwaarschrift te bespreken.

 

Voor meer informatie over de behandeling van bezwaarschriften verwijzen wij u naar www.brabant.nl/rechtsmiddelen.

 

Het secretariaat van de Hoor- en adviescommissie is bereikbaar op telefoonnummer (073) 680 83 04, faxnummer (073) 680 76 16 en e‑mailadres bezwaar@brabant.nl. Wij wijzen u erop, dat het op dit moment nog niet mogelijk is om bezwaarschriften per e‑mail in te dienen, omdat dan de wettelijk voorgeschreven handtekening op het bezwaarschrift ontbreekt.

Naar boven