Besluit van Provinciale Staten van Utrecht van 13 maart 2017, nr. 81A40136, tot wijziging van de Precariobelasting- en legesverordening provincie Utrecht 2012

Provinciale Staten van Utrecht;

 

Op het voorstel van Gedeputeerde Staten van 31 januari 2017, nummer 81A40136;

 

Gelet op de artikelen 143, 145, 223 tot en met 232e van de Provinciewet alsmede artikel 6.1 van de Wet natuurbescherming;

 

Overwegende dat wijziging van de Precariobelasting- en legesverordening provincie Utrecht 2012 en de bijbehorende tarieventabel voor het jaar 2017 noodzakelijk is voor het door BIJ12 opleggen van leges namens de provincie Utrecht en vermindering en teruggaaf van leges in voorkomende gevallen mogelijk te maken;

Besluiten:

Artikel I

De Precariobelasting- en legesverordening provincie Utrecht wordt als volgt gewijzigd.

A.

 

Artikel 5 komt als volgt te luiden:

Artikel 5 Wijze van heffing

Leges en precariobelasting worden geheven bij wege van een mondelinge, schriftelijke dan wel digitale kennisgeving, waaronder mede wordt begrepen een stempelafdruk, nota of andere schriftuur. Een schriftelijke of digitale kennisgeving is gedagtekend.

B.

 

Artikel 10 komt als volgt te luiden:

Artikel 10 Vermindering en teruggaaf

  • 1.

    Indien het verzoek of de aanvraag wordt ingetrokken nadat reeds met de behandeling is begonnen of indien het verzoek of de aanvraag wordt afgewezen, wordt het te betalen bedrag aan leges met 25% verminderd.

  • 2.

    Indien het verzoek of de aanvraag gedeeltelijk wordt ingetrokken nadat reeds met de behandeling is begonnen of indien het verzoek of de aanvraag gedeeltelijk wordt afgewezen, wordt het te betalen bedrag aan leges met 12,5% verminderd.

  • 3.

    Indien bij wettelijk voorschrift kennisgeving van de ontwerp-beslissing op het verzoek of de aanvraag is voorgeschreven en de kennisgeving heeft nog niet plaatsgevonden, is het in het eerste lid bedoelde percentage 50%.

  • 4.

    De in het eerste en tweede lid bedoelde vermindering is niet van toepassing met betrekking tot reeds gemaakte kosten van kennisgeving.

  • 5.

    Met een afwijzing als bedoeld in het eerste lid worden gelijkgesteld een weigering om een beslissing te nemen en het krachtens wettelijk voorschrift ontstaan van een afwijzende beschikking als gevolg van overschrijding van een termijn, anders dan voor de mogelijkheid van bezwaar en beroep, tenzij de overschrijding is te wijten aan nalatigheid van de belastingschuldige.

  • 6.

    Gedeputeerde Staten kunnen in bijzondere gevallen bepalen dat de leges als bedoeld in artikel 7.4.1 van de tarieventabel behorend bij deze verordening ambtshalve worden teruggegeven.

  • 7.

    In afwijking van het eerste, tweede en zesde lid vindt geen vermindering of teruggaaf plaats:

Artikel II

In de tarieventabel behorend bij artikel 3, eerste lid, van de Precariobelasting- en legesverordening provincie Utrecht 2012 wordt onder Natuurbeschermingswet artikel 7.4.1 gewijzigd. Deze komt als volgt te luiden:

 

7.4.1

Het in behandeling nemen van een aanvraag voor een tegemoetkoming in geleden schade, aangericht door natuurlijk in het wild levende beschermde vogels of dieren als bedoeld in artikel 6.1 van de Wnb

300,00

Artikel III

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin het wordt geplaatst.

 

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van Provinciale Staten van Utrecht van 13 maart 2017, nummer 81A40136

Provinciale Staten van Utrecht,

Voorzitter,

Griffier,

Naar boven