Wijziging Provinciaal Reisbesluit Fryslân 2011

Gedeputeerde Staten van Provincie Fryslân

gezien de in het Georganiseerd Overleg met de vakorganisaties bereikte overeenstemming over deze wijziging

gelet op de Algemene Wet Bestuursrecht en de Provinciewet

besluiten het Provinciaal Reisbesluit Fryslân 2011 als volgt te wijzigen:

 

Artikel 1.  

Artikel 7a komt te luiden:

 

Artikel 7a Reizen met eigen auto, specifieke groep

  • 1.

    Voor werknemers die een andere standplaats hebben als Leeuwarden én waarvan de werklocatie niet goed met Openbaar Vervoer is te bereiken geldt een andere voorziening dan genoemd in artikel 7. Of de werklocatie goed met OV is te bereiken wordt beslist door afdelingshoofd P&O. Deze overlegt voordat een besluit wordt genomen met de leidinggevende van de medewerker.

  • 2.

    Deze werknemers die met de eigen auto naar de standplaats reist of meereist (carpoolt) komt in aanmerking voor een kilometervergoeding van 19 eurocent per kilometer. (zie ook artikel 4 lid 4).

  • 3.

    De kilometervergoeding wordt gegeven voor een afstand vanaf 6 tot maximaal 60 kilometer enkele reis.

  • 4.

    De werknemer moet de vergoeding als bedoeld onder lid 1 aanvragen, via een daartoe bestemd formulier.

Artikel 2.  

Artikel 10 lid 4 komt te luiden:

 

Indien gebruik van zowel openbaar vervoer als dienstauto’s niet mogelijk is wordt een kilometervergoeding verstrekt voor gebruik van de eigen auto. De kosten worden na declaratie betaald tot maximaal € 0,29 (per 1-1-2015) netto per kilometer. Daarbij moet de gereden route worden vermeld. De leidinggevende moet vooraf schriftelijk instemmen voor een dienstreis waarvoor niet van openbaar vervoer of een dienstauto gebruik wordt gemaakt.

Het declareren van een dienstreis is niet mogelijk voor zo ver de route van die dienstreis gelijk is aan de route van het reizen van de woning naar de werkplaats. Gemaakte noodzakelijke parkeerkosten ten behoeve van de dienstreis worden na declaratie vergoed. De kilometervergoeding en de parkeervergoeding worden door de werkgever onder de werkkostenregeling gebracht.

Artikel 3.  

Dit besluit treedt in werking na publicatie in het Provinciaal blad op 1 januari 2017

Artikel 4.  

Voor medewerkers die nu volledig vanaf huis dienstreizen declareren lopen de bestaande afspraken tot de huidige aanstellingen aflopen, dan wel tot eind 2017.

 

Leeuwarden, 13 december 2016

J.M. Leemhuis-Stout, voorzitter

A.J. van den Berg, secretaris

Naar boven