Bekendmaking gewijzigde vaststelling provinciaal inpassingsplan “Verbindingsweg en Halve Aansluiting op de A6”, 2016-55 nummer 1987407

 

Algemeen

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken bekend dat Provinciale Staten op 26 oktober 2016 het provinciaal inpassingsplan “Verbindingsweg en Halve Aansluiting op de A6” gewijzigd hebben vastgesteld. De wijzigingen zijn opgenomen in de “Nota van beantwoording zienswijzen op het ontwerp inpassingsplan”.

 

Om de bereikbaarheid van Lelystad en Lelystad Airport te verbeteren en in de toekomst te behouden, wordt door de provincie Flevoland, in samenwerking met het Rijk, ten zuiden van de huidige aansluiting 10 een nieuwe aansluiting op de A6 gerealiseerd. De nieuwe aansluiting wordt met een verbindingsweg verbonden met de ontsluitingsweg van de luchthaven en het bedrijventerrein. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is een provinciaal inpassingsplan (PIP) met bijbehorend milieueffectrapport (MER) opgesteld.

 

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op dit besluit van toepassing.

 

Teri nzage legging

De vastgestelde stukken zijn vanaf donderdag 10 november 2016 tot en met woensdag 21 december 2016, op werkdagen van 08.30 uur tot 16.30 uur, in te zien op de volgende locaties:

  • Provinciehuis van de provincie Flevoland, Visarenddreef 1 te Lelystad;

  • Gemeentehuis van de gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2 te Lelystad;

  • Waterschapshuis van het Waterschap Zuiderzeeland, Lindelaan 20 te Lelystad;

  • Smedinghuis van Rijkswaterstaat, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad;

  • Gemeentehuis van de gemeente Almere, Stadhuisplein 1 te Almere;

  • Gemeentehuis van de gemeente Zeewolde, Raadhuisplein 1 te Zeewolde.

     

De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen op:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl, onder identificatienummer: NL.IMRO.9924.IPverbwegA6-VA01;

  • www.flevoland.nl/loket/ter-inzage/.

     

Beroep

Gedurende de periode van terinzageligging kan tegen het besluit tot vaststelling van het provinciaal inpassingsplan beroep worden ingesteld.

 

Beroep staat open voor:

  • Belanghebbenden die al eerder een zienswijze tegen het ontwerp inpassingsplan hebben ingediend;

  • Belanghebbenden die aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • Belanghebbenden die bezwaar maken tegen de door de provincie aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan.

     

Het beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ‘s-Gravenhage

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten:

  • naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de redenen waarom de belanghebbende zich niet met het besluit kan verenigen.

     

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan:

Raad van State

t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

 

Griffierecht

Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent voor het indienen van een beroepschrift dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • het beroep niet ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend; en

  • deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

     

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het inpassingsplan treedt in werking op 22 december 2016, de dag na het aflopen van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, dan treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

Bekendmaking besluit wijziging geluidproductieplafonds

Door de staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt gelijktijdig een besluit tot wijziging van geluidproductieplafonds (GPP’s) langs de A6 vastgesteld. Het besluit wordt ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbesluit. De wijzigingen in het inpassingsplan ten opzichte van het ontwerp inpassingsplan zijn niet van invloed op de wijziging van de GPP’s. De kennisgeving van het besluit tot wijziging van de GPP’s kunt u inzien in de Staatscourant en in de in Lelystad verschijnende editie van de Flevopost met daarin de toelichting op de desbetreffende terinzagelegging en de beroepsprocedure.

 

De terinzagelegging van de stukken betreffende het inpassingsplan en het besluit wijziging GPP’s is op elkaar afgestemd en vindt gelijktijdig plaats, maar de beroepsprocedures verlopen apart van elkaar.

 

Gedeputeerde Staten van Flevoland

T. van der Wal, secretaris L. Verbeek, voorzitter

 

Gepubliceerd op 9 november 2016

Naar boven