Verordening tot wijziging van de Verordening nadeelcompensatie provincie Fryslân, horende bij het besluit van Provinciale Staten van 28 september 2016, registratienummer 1290288.

 

 

Provinciale Staten van Fryslân,

gelet op artikel 145 van de Provinciewet,

besluiten:

Artikel I

A.

Artikel 11 komt als volgt te luiden:

Artikel 11, Reikwijdte

Dit hoofdstuk is vantoepassing op de vergoedingvanschadeals bedoeld in artikel 2, die het gevolg is vaneenverkeersmaatregel, de aanleg, het onderhoud, de reparatie of wijzigingvaneenverkeers- of vervoersvoorziening, voorzover die schadegeen betrekking heeft op de verleggingvaneen kabel of leidingals bedoeld in hoofdstuk 3 vandezeverordening.

 

B.

De artikelsgewijze Toelichting bij artikel 11 komt als volgt te luiden:

 

Artikel 11 Reikwijdte

Dit artikel is van toepassing op schade die ontstaat door infrastructurele werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan wegafsluitingen of een beperkte toegankelijkheid van wegen of vaarwegen door onderhouds- of reparatiewerkzaamheden. Bij die werkzaamheden spelen ook vaak maatregelen met betrekking tot de verlegging van kabels of leidingen. Hierop is hoofdstuk 3 vantoepassing.

Verder kan schade ontstaan door maatregelen voortkomende uit een verkeersbesluit, waardoor met of zonder fysiekeingrepeneenbeperking in de toegankelijkheid van (vaar-)wegen kan ontstaan.

C.

Artikel 14, leden 1 en 2 komen als volgt te luiden:

  • 1.

    Een aanvraag wordt niet in behandeling genomen indien de schade minder bedraagt dan € 500,- vooreennatuurlijkpersoon of € 2.500,- vooreenrechtspersoon.

  • 2.

    Recht op schadevergoeding ontstaat wanneer de schade niet meer behoort te worden gerekend tot het normale maatschappelijke risico. Het normale maatschappelijke risico van inkomstenderving of extra kosten, wordt voor een rechtspersoon of een natuurlijk persoon die bedrijfsmatig activiteiten verricht, aan de hand van de in de volgende tabel genoemde percentages berekend. Indien de schade minder bedraagt dan het uit deze berekening voortvloeiende drempelbedrag, bestaat geen recht op nadeelcompensatie. Indien de schade meer bedraagt dan het normale maatschappelijke risico, komt het verschil tussen de drempel en de schade voor vergoeding in aanmerking.

Artikel II

Deze verordening treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het provinciaal blad waarin zij wordt geplaatst.

Naar boven