Besluit van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 4 oktober 2016, nr 819BA002, tot wijziging van het openstellingsbesluit voor het begrotingsjaar 2016 ten behoeve van de Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer Utrecht, zoals vastgesteld bij besluit van 22 september 2015, nr. 8161EFB0.

Gedeputeerde Staten van Utrecht;

 

Gelet op artikel 1:2 van de Subsidieverordening Natuur- en Landschapsbeheer provincie Utrecht;

 

Overwegende dat het wenselijk is het besluit van 22 september 2015 te wijzigen om enkele ongewenste afwijzingen van subsidieaanvragen in de Ecologische Hoofdstructuur te kunnen herzien;

 

BESLUITEN:

Artikel I

Artikel 1, A, lid 1.1 sub b komt te luiden:

  • b.

    Nieuw natuur- en landschapsbeheer binnen natuurterreinen voor subsidies als bedoeld in:

    • artikel 3.1.1, eerste lid (natuurbeheer) ten behoeve van de natuurbeheertypen met de aanduiding N01.03 tot en met N17.04,

    • artikel 3.1.1, tweede lid recreatiepakket),

    • artikel 3.1.8, tweede lid onderdeel a (toeslag vaarland),

    • artikel 3.1.8, tweede lid onderdeel b (toeslag schaapskuddes),

    • artikel 5.1.1.1, eerste lid, onderdeel a (landschapsbeheer binnen natuurterreinen) ten behoeve van landschapbeheertypen met de aanduiding L01.01 tot en met L01.15 en L02.01,

    • artikel 3.2.1 (monitoring van de kwaliteit van een op een natuurterrein aanwezig natuurbeheertype),

    • artikel 5.1.2a.1 (monitoring van de kwaliteit van de binnen een natuurterrein aanwezig landschapsbeheertype);

  •  

    Ten behoeve van:

    • i)

      Het beheer op de terreinen niet vallend onder artikel 1.1, onderdeel a:

      € 200.000,– voor terreinen welke zijn gelegen binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS), waarbij als EHS wordt begrepen de begrenzing van het NNN in het ontwerp PRS 2016 van de provincie Utrecht.

Artikel II

Dit besluit wordt geplaatst in het Provinciaal Blad en treedt in werking met ingang van de eerste dag na de datum van uitgifte van het Provinciaal Blad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 22 september 2015.

Aldus vastgesteld in de (openbare) vergadering van Gedeputeerde Staten van Utrecht van 4 oktober 2016.

Gedeputeerde Staten van Utrecht,

Voorzitter.

Secretaris.

Rechtsbescherming

 

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de datum van verzending of uitreiking van dit besluit daartegen bezwaar maken door het indienen van een gemotiveerd bezwaarschrift. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan:

Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de secretaris van de Adviescommissie bezwaarschriften van PS en GS, postbus 80300, 3508 TH Utrecht.

Aan de behandeling van een bezwaarschrift zijn voor de indiener geen kosten verbonden.

 

Indien bezwaar is gemaakt kan ook om een voorlopige voorziening worden gevraagd, als er tijdelijke maatregelen nodig zijn waarmee niet tot de beslissing op het bezwaarschrift kan worden gewacht. Het verzoek moet worden gedaan bij de Voorzieningenrechter van de Sector bestuursrecht van de Rechtbank Midden Nederland, Sector bestuursrecht , postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Bij het verzoek om voorlopige voorziening moet een kopie van het bezwaarschrift worden gevoegd.

Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Hierover ontvangt de indiener van het verzoek bericht van de Rechtbank. U kunt deze griffierechten vinden op www.rechtspraak.nl.

 

Toelichting

Voor het jaar 2016 zijn een tweetal subsidieaanvragen gedaan voor nieuw natuurbeheer buiten de EHS. Omdat daar volgens artikel 1, A, lid 1.1 sub b geen budget voor is opengesteld zijn deze afgewezen. De natuurterreinen zijn in de Ontwerp PRS 2016 echter toegevoegd aan de EHS. Om te voorkomen dat in deze terreinen nog een jaar geen natuurbeheer of beheer zonder beheersubsidie wordt uitgevoerd en aanvragers voor 2017 een nieuwe aanvraag moeten doen is via deze wijziging vastgelegd dat moet worden getoetst aan de nieuwe EHS (NNN).

Naar boven