Provincie Zeeland - Onttrekking aan het openbaar verkeer van de duintrap aan de landzijde, ter hoogte van Boulevard de Wielingen 53 en 55, te Cadzand-Bad in de gemeente Sluis

Binnen het project 'Kustversterking Cadzand-Bad' is het duin bij Cadzand-Bad over een lengte van ongeveer één kilometer verbreed. Onder de naam 'Duinboulevard' worden er nieuwe duinpaden aangelegd en diverse rust- en zichtpunten gecreëerd. Door dit project is de duintrap aan de zeezijde, ter hoogte van het appartementencomplex aan de Boulevard de Wielingen 53 en 55 verwijderd. In onderling overleg tussen de gemeente Sluis en het waterschap Scheldestromen is besloten de duinovergang aan de landzijde ook te laten vervallen en te vervangen door een nieuwe duinovergang die zo'n 75 meter oostwaarts komt te liggen. Om die reden is door GS besloten de oude duintrap aan het openbaar verkeer te onttrekken. Het afsluiten van deze duintrap zal niet leiden tot onevenredige gevolgen voor de ontsluiting en bereikbaarheid van bestemmingen in of nabij het betrokken gebied. Na afronding van de onttrekkingsprocedure zal het exclusieve gebruiksrecht en de verantwoording voor het beheer en onderhoud van de duintrap overgedragen worden aan de Vereniging van Eigenaren Boulevard de Wielingen te Cadzand. De trap zal dus niet verwijderd worden, maar als 'eigen weg' gehandhaafd blijven.

 

Het besluit met bijbehorende tekeningen ligt van 13 oktober 2016 tot en met 23 november 2016 ter inzage bij het Facilitair Servicepunt van de Provincie Zeeland, Abdij 6 te Middelburg, op werkdagen van 09.00 uur - 16.00 uur. Voor het inzien buiten kantooruren, het verkrijgen van een mondelinge toelichting en/of kopieën van de ter visie gelegde stukken, kunt u contact opnemen met mevrouw S. Voet, tel. 0118-631054. De stukken liggen tevens ter inzage bij de gemeente Sluis, Nieuwstraat 22 te Oostburg.

 

Belanghebbenden kunnen tot en met 23 november 2016 schriftelijk bezwaar maken tegen dit besluit bij: Gedeputeerde Staten van Zeeland, t.a.v. de secretaris van de commissie voor bezwaarschriften, Postbus 6001, 4330 LA Middelburg. Het bezwaar schorst niet de werking van het besluit. U kunt een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening (artikel 8:81 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht). Voor de behandeling van het verzoek is griffierecht verschuldigd.

Naar boven