Beoordelen noodzaak uitvoeren milieueffectrapportage (m.e.r.) Waterschap Hollandse Delta

Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft op 24 maart 2016 een mededeling ingevolge artikel 7.16 van de Wet milieubeheer (aanmeldingsnotitie) ontvangen van Waterschap Hollandse Delta te Ridderkerk voor de dijkversterking kanteldijken langs de Kiltunnel in de gemeente Dordrecht.

Voor deze activiteit moet een projectplan op grond artikel 5.4, eerste lid van de Waterwet ter goedkeuring worden voorgelegd aan het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

De activiteit valt onder categorie D3.2 van het Besluit milieueffectrapportage. Dit betekent dat het bevoegd gezag moet beoordelen of ten behoeve van het projectplan een milieueffectrapport (m.e.r.) moet worden opgesteld.

Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland heeft de voorgelegde informatie getoetst aan de Wet milieubeheer, met name aan artikel 7.17. Op basis daarvan heeft zij op 20 april 2016 besloten dat het opstellen van een m.e.r. ten behoeve van het indienen van het projectplan op grond van de Waterwet niet noodzakelijk is.

 

INZAGE

De aanmeldingsnotitie en het besluit van 20 april 2016, liggen van 1 augustus 2016 tot en met 16 september 2016 ter inzage bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Johan de Witstraat 140 te Dordrecht, telefoonnummer: [078] 770 85 85.

 

OPMERKING

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht is deze beoordeling een voorbereidingsbesluit, waarop geen rechtstreeks bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij aangetoond kan worden dat dit besluit los van het voor te bereiden besluit belanghebbende rechtstreeks in zijn belang treft. Bij de ontwerpbesluiten in het kader van de Waterwet die op een later moment worden gepubliceerd staat wel rechtstreeks bezwaar open tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit.

 

INLICHTINGEN

Voor vragen en opmerkingen over het besluit, het begrip belanghebbende en deze procedure kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, mevrouw M.L. Stokhof-Hassing telefoonnummer: [078] 770 29 88, e-mail ml.stokhof@ozhz.nl. Bij afwezigheid kunt u zich wenden tot mevrouw A.A.C.M van Dorst- van den Hout T [078] 770 3085, e-mail aacm.van.dorst-vanden.hout@ozhz.nl

Deze kennisgeving staat ook op www.ozhz.nl

Naar boven